Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.

dinsdag 29 mei 2018

Vlinder border Rietjes-Schudkaart

Hallo allemaal,

Ik ben helemaal verliefd op deze vlinderborder mal! Ik heb er een kaartvorm voor ontworpen, een variatie op de Facebook Live - Rietjeskaart.

Wil je die live  op op het blog terugzien klik dan hier voor het: 


- Blogbericht: Facebook Live – Rietjeskaart 


- En het filmpje op YouTube: FacebookLIVE - Workshop rietjeskaart 

Het frame van de schudkaart heb ik gemaakt met een paar bloemenhoekjes uit het stansblok Hand Lettering van Studio Light.

In het filmpje laat Janet ook duidelijk zien hoe zij het schudgedeelte maakt met de Fuse en op de ‘ouderwetse’ manier met foamtape. 

Achter het schudgedeelte zit een label.


Als het label er uit is zie je deze teksten achter het schudgedeelte. Ook deze teksten en hartje komen uit het blok Hand Lettering.


Het label heb ik gemaakt van roze cardstock met de Stansmal - Crealies - Extreme Labels & Tags - No 5 Dots. Hierop heb ik een klein voorbeeldkaartje geplakt (ook uit het stansblok) met daarboven nog wat losse plaatjes uit het blok.De vlinder border heb ik nog een keer uit roze cardstock gesneden en heb daar de vlindertjes uitgeknipt. Deze heb ik op de daarna op dezelfde plaatst op de border geplakt, maar alleen in het midden zodat je de vleugeltjes iets omhoog kunt zetten. Dit geeft een leuk 3D effect.
Lijkt het je leuk om zo'n kaart zelf te maken? Hieronder vind je het patroon met geschreven uitleg en foto’s. Voor mensen met een Silhouette zit er ook een *.studio bestand bij.
En voor de Brother ScanNcut gebruikers: er zitten nu ook SVG bestanden bij!Gebruiksaanwijzing:Download de patronen uit Drobox door op onderstaande link te klikken:
Je ziet nu de verschillende bestanden. Klik op het bestand dat je wilt downloaden
Klik op het blauwe vak 'Downloaden' en daarna in het vakje wat verschijnt op 'Direct downloaden'


Je ziet nu links onderin je beeldscherm het gekozen bestand staan. Download op deze manier alle bestanden. Klik daarna op het pijltje naast een van de bestanden en kies 'Weergeven in map'

Je komt nu in de map waar de computer ze opgeslagen heeft. Meestal is dit de 'Downloads' map. Je kunt ze nu eventueel verplaatsen naar een map naar keuze zodat je ze later makkelijker terug kunt vinden.Print de patronen uit op ware grootte (dus niet door de printer de maten laten aanpassen/schalen). De afmetingen staan erbij, dan kun je even checken of het inderdaad op ware grootte uitgeprint is. Knip of snijdt de patronen uit en neem ze over op het gewenste kleur cardstock en dessinpapier.
Ril en snij nu de lijnen volgens tekening.

Stans de vlinder border twee maal uit en plak deze aan de buitenkanten van je kaart. Plak de opwerking voor de middenstukken op je kaart.

Heb je de vlinder border niet, dan zit er ook een patroon bij voor de opwerking aan de zijkanten.

Maak eventueel een schudgedeelte met label (maar zonder is ‘ie ook leuk!) en versier je kaart naar wens. Rijg daarna de rietjes door de openingen. 

Ik had niet de goede kleur rietjes en heb ze daarom gekleurd met zwarte gesso.Tip: als je een dunne penseel in je rietjes schuift, kun je je rietjes makkelijker verven en ook makkelijker door de openingen vlechten.

Veel plezier met maken!Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel:Noor! Design - Blauwe mal - Border Butterfly & Daisies Studio Light - Stansblok A4 - nr 64 HandletteringStansmal - Crealies - Crea-nest-Lies XXL- No 5 Labels with dots Dutch Doobadoo - Dutch Hobby Glue Ultrafine tip - Glue applicator (2 stuks) CraftEmotions Extra Sticky Tape 6mm  Dutch Doobadoo - Gesso Black 250 mlCardstock Basic Paper - 30,5 x 30,5 cm - 2007 zwart Cardstock Basic Paper - 30,5 x 30,5 cm - 2071 fuchsia Vaessen Creative - Papiersnijder + riller - 30,5x15,2cm - 12x628 Lilac Lane - Tin with Sequins 40g - Mixed Berry Joy! Crafts - Foam tape 2mm

4 opmerkingen:

Betha Horsmeier-Bouter zei

Wat een geweldig mooie kaart en dank voor de downloads en beschrijving. Groetjes Betha

marja zei

Wat een ontzettend mooie kaart!
Dank je wel voor het patroon van de kaart!!

Elly zei

Prachtig!!

Sopkokkie zei

Wauw gaaf Jolanda heb hem gedownload heb namelijk deze vlindermallen ook allemaal. Heel erg bedankt.