Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.

vrijdag 11 juni 2021

Slimline envelop mini album

 Hallo allemaal!


Toen ik laatst een live deed met de slimline envelop van Nellie Snellen, kreeg ik nog een ideetje om een ander model album ermee te maken. Dus die heb ik nu gemaakt en ga ik proberen uit te leggen hoe dit gedaan is.

Je stanst de mal 4 keer uit en plakt tape op alleen de lange randen zie foto hieronder).
Leg 1 helft met de ronding naar links en 1 naar rechts.


Plak ze daarna aan elkaar vast alleen aan de randen.


Je krijgt dan zo'n envelop zoals op onderstaande foto.


Ril de enveloppen (vanaf de ronde flap)  op 13 en 13,6cm en vouw ze.


Pons gaatje tussen de rilvouwen op 1,5cm vanaf de boven en onderkant.


Snijd een stuk cardstock voor de omslag van het album van 30,5x11,5cm en ril deze op 14,2 en 16,2cm.


Zet streepjes 0,5mm vanaf de rillijnen en pons daarna gaatjes op 2 cm vanaf de boven en onderkant precies in het midden van de streepjes.
Gum de streepjes later weer weg.


Pimp nu de pagina's eerst naar eigen idee en met elastiek kun je ze dan bevestigen in deze omslag door dit door de gaatjes te rijgen en te strikken.

Hier dan mijn projectje gemaakt met het papier van Craft O'Clock-  Plum in Choclate.

Ik heb een heerlijke bloementoef gemaakt op de voorkant van het album met het bijpassende die cut vel bloemen en blaadjes.Zo zie je hoe het album eruit ziet vanaf de zijkant.
Hier zie je het elastiek waarmee de pagina's van de slimline enveloppen in het album gestrikt zijn.En hier de pagina's dan. Ik heb diverse labels gebruikt waar ik later foto's op wil plakken.Diverse stansen, kant en natuurlijke materialen gebruikt.In de zijkanten kon nog iets geschoven worden en daar heb ik  de jeans pocket van Elizabeth Craft Design voor gebruikt en het seed pocket set.Ook de diverse plaatjes die in deze serie zitten heb ik uitgeknipt en erin verwerkt, zoals de klok en de ticket.Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met de slimline envelop mal van Nellie Snellen, Het is zoveel meer dan alleen een envelop!

Hieronder vind je de lijst met gebruikte artikelen. Klik je op de foto dan kom je op dat artikel in de shop terecht.

    

 

3 opmerkingen:

Betha Horsmeier-Bouter zei

Heel mooi! Groetjes Betha

Betina zei

supertof weer, ben de andere nog aan 't in elkaar frutsen, en daarna nog mooi pimpen, maar deze gaat ook vast en zeker gemaakt worden Vooral nu met dit weer, lekker achter in de tuin bezig zijn hiermee .........

Maria Kranen zei

Wauw Tiets, dat heb je prachtig gemaakt­čĹŹ