Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.

dinsdag 14 september 2021

Collage paper in de spotlight

 Hallo allemaal,

Deze keer wil ik het collage paper van art by Marlene in de spotlight zetten. Dit is namelijk heel veelzijdig te gebruiken maar het lag steeds ongebruikt in mijn hobbykamer.
Ik heb er 2 mixed media pagina's voor in mijn art journal meegemaakt maar je kunt er ook kaarten mee maken. Het is A4 papier dus zeer geschikt voor de grotere Dutch Doobadoo mallen en natuurlijk de populaire slimline maat kaarten.

Mixed media: Collage paper kun je hetzelfde gebruiken als rice paper. Je kunt het in stukken knippen of scheuren en dan her en der op je pagina plakken met een gel medium van bijv Liquitex of Mod Podge.


Ik denk dat ik deze collage paper nog niet gebruikt had vanwege de overweldigende felle kleuren. Maar als je er een kleur uitpikt als hoofdkleur en de rest afzwakt met zachtere kleuren dan wordt het resultaat rustiger.
Ik tamponneerde met zacht geel rondom de opgeplakte collage paper en heb met witte reliëf pasta structuur aangebracht. Ook nog door een stencil met blauwe verf de randen geaccentueerd en her en der gestempeld.

Kaarten maken; Het collage paper kun je ook gebruiken i.p.v. designpapier. En het is lekker groot doordat het een A4 vel is dus ik heb de grote mal van Dutch Doobadoo erbij gepakt  En de slimline kaarten zijn  22-11 cm dus daar is het ook geschikt voor.


Om hier de kleuren wat te doseren heb ik er een zwart wit designpapier bij gebruikt 
en bij de gestempelde plaatjes wit erin gelaten.
Bij de kaarten kun je de die cut boekjes erbij pakken want die kleuren passen er goed bij.
En er dan natuurlijke nog de leuke stansen bij gebruiken.


Ik hoop dat jullie inspiratie opgedaan hebben en ook aan de slag gaan met dit veelzijdige product.
Veel plezier en bedankt voor het bezoeken van dit blog.


 Alle gebruikte producten staan hieronder op een rijtje. 
Als je op de foto klikt, kom je bij het juiste product terecht.