Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.

vrijdag 24 september 2021

Facebooklive - Concertino pop-up kaart Into the Woods met Reanna

 Hoi!

Op maandag 13 september 2021 ging ik live om een (zoals dat zo mooi heet) een concertino pop-up kaart te maken. Het is eigenlijk een soort trapkaart, waardoor je kunt spelen met de meerdere niveaus.

Dit is de kaart geworden: 


Van bovenaf ziet de kaart er dan zo uit:Ok, dan ook even een paar foto's van de zijkant voor de duidelijkheid:Weet je, deze is helemaal niet moeilijk om te maken! Ik heb een YouTube filmpje gekeken en deze versie was zelfs makkelijker in inches dan in centimeters. Dit zijn de maten:
Stevig cardstock 12 x 6 inches, rillen op 6 inches (dubbelvouwen dus)
Cardstock 12 x 6 inches, rillen op 2, 4, 6, 8 en 10 inches
Designpapier 12 x 6 inches, ook rillen op 2, 4, 6, 8 en 10 inches
Cardstock 8 x 6 inches, langste deel rillen op 2, 4, 6 inches

Het stevige cardstock is dus de buitenkant, deze wordt simpelweg dubbelgevouwen.
Het cardstock en designpapier van 12x6 dat je beide op 2, 4, 6, 8 en 10 rilt kunt je op elkaar plakken, je kunt ze natuurlijk ook al op elkaar plakken voordat je gaat rillen.
Het cardstock van 8x6 vormt de ondersteuning van de bovenkant.

Je vouwt alles als trappetjes. Als je de twee stukken in elkaar zet, zie je op welke lijn de twee stukken elkaar raken (op de foto hierboven is dat de lijn waar de paddenstoel op staat in het midden). Op het dunne lijntje heb ik de twee stukken aan elkaar geplakt.
Nu kun je het langste stuk boven- en onderaan de kaart plakken en het middenstuk er direct achter. Klaar is je basis, je kaart ziet er in basis uit als een trap. Het mooie versieren kan beginnen! Ik heb gewerkt met het designpapier Wanderlust en de superleuke stempels en stansen van de Art Journal Specials van Elizabeth Craft Designs. Zo werd het een superleuk bostafereeltje.

Mocht je alles nog even willen nakijken (mocht mijn uitleg wazig zijn...) dan vind je hier het filmpje:
Kijk je met je mobiel? Dan is dit de link:

De artikelen die ik heb gebruikt vind je hier:

Mocht je deze kaart ook maken (aanrader!) dan wens ik je heel veel plezier en laat het vooral zien in de Facebook groep Create it With HobbyVision!

Liefs, Reanna