Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





dinsdag 9 mei 2023

Van harte gefeliciteerd!

 Hallo,

Leuk dat je weer een blogbericht van mij gaat lezen. Deze keer wil ik je inspireren met een kaart die gemaakt is met een mal van Studio Light en het designpapier van ScrapBoys.


Om te beginnen heb ik 2x de basis mal gestanst. Het idee wat ik oorspronkelijk had, was om een soort Z-fold te maken met mica in het midden. 


Vervolgens heb ik een stukje mica op maat knipt en dat met dubbelzijdig tape tussen de opengewerkte delen geplakt.


Om een Z-fold te maken, heb ik de rillijn van 1 van de 2 basiskaarten de andere kant opgevouwen. 



De basis is nu klaar en de volgende stap is om de kaart aan te kleden met designpapier. Voor de voorkant heb ik uit het designpapier een matlaagje gestanst. En ik heb het opengewerkte deel ook nog een keer gestanst en op de voorkant geplakt.


Bij het stansen van de basis valt het middendeel er uit. Ik vond het leuk om dit ook op de voorkant te verwerken. En dus heb ik een ovaal met designpapier bekleed en dit vervolgens verhoogd op de voorkant geplakt. 


Hoe ik de voorkant verder wilde versieren, wist ik nog niet en dus ben ik eerst even met de binnenkant verder gegaan. Ik wilde nl op het mica de tekst stempelen. Om goed te kunnen bepalen waar ik de tekst ging stempelen heb ik eerst een bloementoef gemaakt. 


De tekst heb ik vervolgens met Stazon gestempeld. Ik heb de kaart hiervoor wel in mijn stempelhulp gelegd en deze goed vastgezet, zodat ik meerdere keren kon stempelen totdat ik tevreden was met het resultaat.



Op de foto hierboven zien jullie dat de kaart nog steeds het idee van een Z-fold kaart had. Terwijl ik bezig was, ontstond het idee om er een pocketkaart van te maken. En dat is het uiteindelijk ook geworden. 
En dus heb ik een label gemaakt die in de pocket past. 
In het label heb ik met mijn Crop-a-dile een gaatje gemaakt en een eyelet er in gedaan. Daar heb vervolgens een lintje door heen gedaan. 


Bij het designpapier zitten ook hele leuke plaatjes om uit te knippen. Dat heb ik voor dit label gedaan, maar ook om de voorkant van de kaart verder te versieren. Ik heb de plaatjes uitgeknipt en ben vervolgens net zo lang gaan zitten spelen, totdat ik tevreden was met de compositie. 
In dit geval is het een felicitatiekaart geworden voor een stel wat binnenkort 1 jaar getrouwd is. 



Ook de binnenkant  heb ik nog wat versierd met een plaatje wat ik nog had liggen uit een oude collectie.


Het oorspronkelijke idee van een Z-fold kaart is dus uiteindelijk een pocket kaart geworden.




Ik hoop jullie met deze kaart geïnspireerd te hebben. Alle producten die ik heb gebruikt, vind je terug in de webshop door op de onderstaande foto's te klikken. 

Tot de volgende keer!






2 opmerkingen:

martina's kaartjes zei

een heel mooi, stijlvol kaartje
grtjs,martina

Betha Horsmeier-Bouter zei

Prachtige kaart! Groetjes Betha