Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





dinsdag 1 oktober 2024

Stoere kaarten met Elisabeth craft design

 Stoere kaarten met Elisabeth craft design.


Hoi allemaal!
Deze keer ben ik aan de slag gegaan met de Keylime night paperpad en de Celebrations stempelset van Elisabeth craft design. Ik had nog wat stoerdere kaarten nodig en deze is er geschikt voor.



Als ik kaarten maak ,maak ik het meest slimline kaarten. Iedereen heeft zo zijn voorkeur dus maak het formaat dat je het leukste vind om te maken.
De kaart basis is 10,50 cm x 21 cm. of 10 cm x 21 cm. de kraft is groter dan een witte basis. Meestal doe in per mat laag - 0,4 mm in hoogte en -0,4 mm in breedte. maar ook dat kun je zelf kiezen. Ik heb als eerste mat laag een effen kleur gesneden en een gestreept mat laag om op te werken deze paperpad is heel veelzijdig qua kleur en design. En vele tags en labels en dergelijke.


Ik heb de celebrations stempelset gebruikt. Er zitten leuke teksten bij die ik op een rest stukje papier heb gestempeld en gelijk heb voorzien van transparante gloss embossingpoeder. Zo kun je ook een interessant geheel creëren door verschillende structuren te gebruiken zoals glossy of mat embossing poeder of gewone inkt en oxide inkt. De kurkentrekker heb ik ook voorzien van embossing poeder maar wist nog niet goed welke dus een paar geprobeerd.


De achtergrond heb ik voorzien van hier en daar inkt met een stencil en een paar teksten uit de stempelset. Zodat de achtergrond niet zo opvalt met steken zeg maar. 


Hier had ik nog een idee voor een achtergrond. Terug het stencil gebruikt maar deze eerst in de stansmachine als embossing folder erdoor gedaan zodat de cijfers geembost zijn zoals een 2d embossingsfolder. Daarna het stencil laten liggen en deze voorzien van hier en daar wat kleur en erop gestempeld. Daarna het stencil verwijderen. Dat heeft een heel leuk effect op een kaart. Het is zelfs mooi op drukker design papier maar een foto nemen daarvan is moeilijker dus heb ik een effen kleur genomen.


Het 2D is heel moeilijk om op foto vast te leggen maar het is er wel. 


Zoals eerder gezegd deze paperpad bevat ook heel wat labels, tags, kaartjes en dergelijke deze heb ik allemaal uit gesneden.


Dat is de eerste kaart geworden. De teksten heb ik gebruikt met de embossing poeder. De kurkentrekker heb ik simpel ingekleurd met distress inkt. Deze heb ik met een splitpen bevestigd op de kaart. Deze kan ook heen en weer bewegen.


Voor deze was het moeilijk om een goede foto te nemen. Voor deze kaart wel wat grover gespetterd. Bij het opkleven van de lagen van de kaart kies ik meestel om 1 laag te voorzien van een foamtape soms 1mm soms 2 mm ook de teksten zijn voorzien van foamtape.


Ook voor deze kaart heb ik enkel de stempelset gebruikt als afwerking. En wat zwart gespetterd.



Ook bij deze teksten heb ik wat foamtape gebruikt.


Deze kaart is iets anders maar het papier komt uit hetzelfde paperpad. Enkel hier heb ik een ander stencil gebruikt met structuurpasta omdat het een heel drukke achtergrond is. Door wat witte structuurpasta te gebruiken breek je het een beetje. Hier heb ik wel de stans van de tickets extra gebruikt. Maar heb je deze bv niet is het geen ramp er zitten vele elementen in het paperpad om te gebruiken. Aan de onderzijde heb ik een pocket gemaakt met 4 splitpennen de tickets en labels zijn ook uit de set. Ik heb er hier en daar wat op gestempeld. 
Veel knutselplezier!

Heb je interesse in een artikel klik op het fotootje.


Elizabeth Craft Design - Planner Essentials - From the Past - Printed Cardstock Set - Key Lime Night Elizabeth Craft Design - Planner Essentials - From the Past - Celebrations Stamp & Die Set Elizabeth Craft Designs - Planner Mask Stencils - Set 3 


Elizabeth Craft Design - Planner Essentials - The Best Of - Mask stencils 4 Elizabeth Craft Design - Planner Essentials 56 - Tickets and Tabs WOW! Embossingpoeder - Large 160 ml - Clear Super Fine 


WOW! Embossing Powder - Mixed Media  - Crusty CopperWOW! Embossing Powder - Mixed Media  - Etched Platinum VersaMark Watermark Stamp Pad Stempelinkt Versafine - Clair Ink Pad - Nocturne Distress Oxide Ink pad - Scorched Timber Marianne Design - Decoratie Push Pins - Zwart 

Posca Verfmarker - Medium Conische Punt 2.5 mm - Zwart JeJe Produkt - 3D Foamtape 12mm x 2mm -  Roll XL 10 meter Art Glitter Glue - Dries Clear Adhesive 2oz/ 60ml