Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





zaterdag 6 januari 2024

Blog challenge Sneeuwman

 Blog challenge,

Sneeuwman





Hoi allemaal,
Opnieuw een nieuwe challenge super leuk toch? Zo blijven we creatief bezig! Deze keer thema Sneeuwman. Ik wilde mezelf uitdag door de sneeuwman te gebruiken van Tim Holtz. Deze vormpjes / beeldjes had ik nog niet gebruikt dus dit is het geworden.




Dit heb ik als eerste gedaan de boompjes gekleurd met alcohol inkt. Tip bescherm u oppervlak waar je op werkt het is geen net werkje. In een glas de kleuren Patina en Pich black gemengd ik wilde een donker groene kleur hebben. De boompjes op zijn kop in het glas met een oud verfborsteltje de inkt verdeeld. Dat gaat bijzonder snel en zoals je ziet gelijkmatig, ik had niet gedacht dat het zo makkelijk ging zijn. Dan op een keukenpapiertje laten drogen wat ook zeer snel gaat.




Ik had nog een setje vignette set TH93782 staan. Dat zijn 3 houten bakjes in verschillende formaten die je ook kan gebruiken om bv. kaartjes of labels in te steken. Hier heb ik er 2 van gebruikt. De grootste als basis en de kleine als raam. Het was de bedoeling om een buitentafereeltje te creëren waar je van buiten naar binnen kijkt. De achtergrond is gemaakt met een stencil van Pronty en structuurpasta. Dan met wat acryl verf bewerkt. De bloempotjes zijn gemaakt van 2 kleine kartonnen potjes. Deze heb ik kleiner gemaakt en zijn nu bloempotjes. Deze zijn ook mat acryl verf geschilderd.




Het raam is vanbinnen bekleed met een stukje papier van Tim Holtz. Een stukje kant heb ik gebruikt als raambekleding. Het raam frame is ook van Tim holtz en paste juist op de box. Deze is bewerkt met lijm en Clear rock candy distrees glitter om een ijs effect te creëren op de ramen. Zo zijn ook de glazen balletjes gedaan en de snoep. Voor de opvulling heb ik houten schijfjes, mos en sneeuw gebruikt.




Achter her raam heb ik een klein vaasje geplaatst en aan de ander zijde een klein kerstboom maar dat is zeer moeilijk te zien op foto's door de weerkaatsing van de acetate. Rondom het raam heb ik ook nog sneeuw aangebracht.




En dan de sneeuwman natuurlijk. Deze heb ik eerst met acrylverf beschilderd. Ik had wel gedacht dat het sneller ging drogen, het duurt toch wel even voor de laagjes droog zijn. Dan heb ik met een Distress crayon de vintage foto heb wat ouder gemaakt. En als laatste hier en daar wat Clear rock candy glitter. Deze glitter is echt super voor dit soort werkjes. Het geeft echt een vintage vervroren look.






En er mogen natuurlijk geen lichtjes ontbreken. Deze keer heb ik de lichtjes achter alles laten uitschijnen. Een andere look deze keer. Ook zit er 1 lichtje verwerkt binnenin het raam.




De glazen balletjes zijn super met de glitter en verlichting, het is alsof er een ijslaagje over zit.



De ijsrand bovenaan de box is gedaan met een stansmal van Marianne Design deze is uit wit cardstock gestanst. Daarna bewerkt met lijm en sneeuw.

Het blijft superleuk om met deze spulletjes te spelen en een scene op de bouwen. Benieuw wie er ook met de spulletjes van Tim holtz aan de slag gaat. En zoals je ziet niet alle spulletjes zijn van Tim sommige dingen had ik in huis en deze er gewoon tussen verwerkt. Benieuwd ook wat jullie met dit thema zullen creëren.

Veel knutselplezier!

heb je interesse in een artikel klik op het fotootje.


 Tim Holtz - Confections / Christmas 2023 Tim Holtz - Idea-Ology - Salvaged Santa and Snowman Tim Holtz - Idea-Ology - Christmas Baubles



Tim Holtz - Idea-Ology - Woodland Trees Alpine / Christmas 2023 Tim Holtz - Idea-Ology - Pinecones / Christmas 2023 Ranger - Alcohol Ink 15 ml - Patina Ranger - Alcohol Ink 15 ml - Pitch Black Tim Holtz - Distress Crayon - set 3 Stamperia - Coffee and Chocolate - Allegro Paint Kit Stamperia - Christmas Greetings - Allegro Paint Kit Studio Light - Structure Paste White - Extra FinePronty - Mask Art stencil - A5 - BrickwallMarianne Design - Craftable - Slimline IciclesRanger - Tim Holtz - Distress Glitter Rock CandyDecoration Snow 3-5 mm 30 gramSneeuwbolletjes 

Geen opmerkingen: