Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





maandag 22 januari 2024

Steampunk Journey

Hallo allemaal,

Deze keer wil ik jullie graag inspireren met een serie kaarten die ik heb gemaakt met de Steampunk Journey van Scrap Boys.


Voor de Happy Birthday kaart heb ik als basis een mal van Dutch Doobadoo gebruikt. De mal die ik hier gebruik, is niet meer in de webshop verkrijgbaar, maar ik heb een vergelijkbare mal gelinkt bij de producten. 
De mal heb ik 2 keer op zwart cardstock getekend waarbij ik de rechterzijde van de 1e tekening en de linkerzijde van de 2e tekening op elkaar heb laten aansluiten. Zo kan ik nl. een dubbele kaart maken. 


Vervolgens heb ik alleen voor de voorkant kraft als matlaag getekend en het designpapier getekend en uitgeknipt. 



Vervolgens heb ik met de Paper Distresser de randjes ruw gemaakt.


Het designpapier plak ik later op het kraft en daarom heb ik de randjes met Vintage Photo van Distress Oxide beinkt en het kraft papier heb ik heel licht met wat Black Soot van de Distress Ink beinkt. Het kraft komt straks op het zwarte cardstock en zo komen de laagjes wat meer bij elkaar. 



Bij deze Steampunk Journey collectie van Scrap Boys zit een heel leuk Pop-Up Paperpad waarin allemaal knipplaatjes zitten, maar er zit ook een zakje bij met allemaal Paper Die Cut Elements. 
Voor de Happy Birthday kaart heb ik alleen deze elementen gebruikt om de kaart te versieren. Ik heb onder de bloemen wat Sisal toegevoegd en de plaatjes met foamtape opgeplakt. 
De banner waar Happy Birthday op staat is van zwart cardstock gemaakt met ook weer een matlaag van kraftpapier en een dun strookje design papier waar ik de stempel uit de Sentiments & Wishes van de JMA Essentials collectie heb gestempeld met de kleur Nocturne van Versafine Clair. 
Aan de binnenzijde van de kaart heb ik nog een klein plaatje van de bloemen geplakt.




Van het designpapier wat ik heb gebruikt had ik nog de helft van een velletje over. En uiteraard had ik nog plaatjes over. Daar heb ik vervolgens een slimline mannen kaart van gemaakt.




Voor een andere uitstraling heb ik een 3D Embossing folder van Sizzix Tim Holtz met Gears er bij gepakt en een 300 grams A6 Aquarel papier van Florence. Dit heb ik iets vochtig gesprayed, in de folder gelegd en door de machine gehaald. Dit is dan het effect wat je krijgt. 




Vervolgens heb ik diverse waxen er bij gepakt en heb deze door elkaar aangebracht op de kaart.


De plaatjes uit de Steampunk Journey heb ik op deze kaart geplakt met foamtape. De kaart heb ik gemat op een stukje Paint On Natural papier en vervolgens weer op zwart cardstock.
Zo heb je een hele andere uitstraling met de Steampunk Journey collectie van Scrap Boys. 




Met deze serie kaarten hoop ik jullie geïnspireerd te hebben om stoere kaarten te maken. De producten die ik heb gebruikt, vind je in de webshop door op de foto's hieronder te klikken. 

Leuk dat je dit bericht hebt gelezen en heel graag tot de volgende keer!