Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





woensdag 3 januari 2024

Winterkaartje met cadeau doosje

Winterkaartje met cadeau doosje. 


Hoi allemaal.
Eerst en vooral aan iedereen een super gelukkig en gezond maar ook creatief 2024 gewenst! 
We hopen op weer een jaar vol met leuke boogposten, live's, challenges, workshops noem maar op we zijn super blij dat er zoveel word gepost en meegedaan. Het blijft super om al jullie creaties voorbij te zien komen!

Voor de eerste blog van dit nieuwe jaar dacht ik aan een kaartje met bijpassend doosje. Er word in Januari nog heel wat gevierd en het kan makkelijk veranderd worden voor bv. verjaardag of moederdag enz.


Ik heb er ook een bijpassend label bijgemaakt is ook altijd handig als je dit op voorraad hebt liggen en het past mooi bij de rest.
In de slimline small van Craftlab zit een mooi formaat mal met mat laag dus heb ik deze uit wit en kraft cardstock gestanst.
Er zit ook een stukje om bovenaan je label te plaatsen bij die heb ik ook gebruikt.


Dan heb ik de embossingfolder van Spellbinders gebruikt deze heeft een formaat van 21,5 x 14 cm dus heel geschikt voor 5 x 7 inch kaarten dat zijn de grote rechthoekige kaarten.
Ik heb een stuk kraft cardstock genomen van 17,2 x 12,5 cm. We gaan een zijde met witte pigment inkt insmeren. 


Het mag echt rijkelijk ingedept worden met deze inkt je mag er gerust enkele keren over gaan zoals je een stempel beinkt.


Ook het label en het mat laagje van het doosje heb ik op dezelfde manier gedaan.
De achtergrond krijgt zo een wit achtige kleur.


De bovenkant van het label heb ik dan toch in het licht blauw gedaan. Maar je kunt de kleuren kiezen die jij mooi vind.


Voor de kaart en het doosje heb ik dezelfde materialen gebruikt een stukje touw rond het kaartje gedaan en dan een stukje ribbelkarton erboven geplakt dit met foam tape.


De snowflakes komen van de stans set Frosty en Bright van Crafterscompanion.
Deze kun je met dubbelzijdige tape of met clearpad embossen. Ik heb er ook uit goud kleur gestanst de grootste snowflake is 7 cm dus is een mooie grote.


Dit is het labeltje de onderkaart is wit zodat je makkelijk er iets kunt op schrijven. De snowflakes zijn de kleinere die ik heb gebruikt. Wat goud draad en een plaksteentje.


Dit is de bovenkant van het doosje de mal is van Dutch dobadoo knippen en plakken met Jaap Dear santa. Deze kun je uittekenen op een a4 formaat kraft carddstock. Het mat laagje is gedaan ook met de embossingfolder, de snowflakes die is geembost met Wow embossingpowder Diamond white. De wax zegel is van Carlijn design.


De voorkant heb ik dicht gedaan met een touwtje simpel maar zo is het doosje ook niet beschadigd bij het openen.




Dit is het kaartje ook met het ribbelkarton, snowflakes, gouddraad en de wax zegel deze had ik nog uit mijn eigen collectie. de Tekst heb ik bewust in het rood gedaan maar ook dat kun je in het kleur doen dat je zelf mooi vind.



Op zich is het een simpel kaartje en doosje die je makkelijk kan veranderen met bv takjes of bloemetjes voor een verjaardag of valentijn, moederdag enz.
Ik hoop dat jullie wat inspiratie hebben opgedaan en misschien zelf aan de slag gaan.
Veel knutselplezier!

Heb je interesse in een artikel klik op het fotootje.


Craft UK - Kraft Card A4 Brown - 50 vel Crea Time - Ribbelkarton bruin - 25 x 35 cm - 10 vel Crafter’s Companion - White Multi-Purpose Stamp Cardstock - A4 / 60 vel 


Crafters Companion - Sara Signature - Frosty and Bright - Snijmal - Sparkling SnowflakesSpellbinders - Embossingfolder - Make it Merry in the Pines Dutch Doobadoo - Knippen & Plakken met Jaap Dear Santa Carlijn Design - Wax Seal Stamper 2 - "Leuke Post 1" Hero Arts - Pigment Ink - Unicorn VersaMark Watermark Stamp Pad Studio Light - Friendz - Essentials - Creative Craftlab - Cutting Die - Slim Line Mini Studio Light - Creative Craftlab - Friendz - Clear Stamp - Christmas Studio Light - Wax Beads - 10 Colors PastelsFlaxcord / Jutetouw -  Beige/Naturel Hemp cord  - 0,8mm x 100m - White