Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





zondag 14 januari 2024

Memory rolodex

 Hallo allemaal,


De afgelopen periode heb ik jullie regelmatig met kerstkaarten geïnspireerd. Vandaag wil ik dat graag met iets heel anders doen, nl. de Memory rolodex van Pronty. Afgelopen jaar hebben we een challenge gedaan met memorydex kaartjes. Die lagen bij mij nog gewoon op mijn bureau en ik wilde ze toch netjes opbergen. Hoe leuk is het dan om dat in een rolodex te doen. 

In dit blogbericht wil ik jullie stap voor stap meenemen in hoe ik deze rolodex gemaakt heb.


Wanneer je het product uit de verpakking haalt, zijn het allemaal losse onderdelen. 


Het is allemaal MDF en om te beginnen heb ik eerst alles in de gesso gezet. Ik had nl al vooraf bedacht dat ik voor dit project met mixed media aan de slag wilde gaan. Je kunt het ook met design papier doen uiteraard, dan is de gesso niet nodig. 


Vervolgens heb ik in dit geval Ricepaper uitgezocht van Stamperia uit de Romantic Journal Manuscript and Clock collectie.
Eerst heb ik de buitenste lijnen omgetrokken met een zacht potlood en daarna heb ik met een kwastje met water het ricepaper nat gemaakt en de randjes gescheurd. Ik wilde het in dit geval precies passend hebben, dus had ik het ook kunnen knippen. Je kunt er ook voor kiezen om kleinere delen van het ricepapier te gebruiken.

Vervolgens heb ik met ModPodge de grote delen beplakt met het ricepaper. 
Houd er bij de zijpanelen rekening mee dat je de pootjes vrij laat van verf en ricepaper etc. Anders passen ze niet meer in de gleufjes.


Je ziet dat het in dit geval over de randjes heen gaat. Om dit netjes weg te werken, heb ik een schuurblokje gepakt en ben langs de randjes gegaan. 


In de foto hierboven zie je dat de gleufjes nog bedekt zijn met ricepaper. Dat heb ik met een mesje nog weggesneden.

Vervolgens heb ik een verf uitgezocht die ik mooi vond passen bij het ricepaper en heb daar de randjes mee bewerkt en alle andere onderdelen dezelfde kleur gegeven. 
De verf die ik hier heb gebruikt is een acryl verf van Dina Wakely van Ranger. De kleur is Rosy. 


Om nog wat structuur aan te brengen, heb ik er Maskstencils van Stamperia en de Grunge Collection van Studio Light bijgepakt en wat Reliefpasta van Cadence, de kleur Taffy.
Met een paletmesje heb ik op de grote panelen hier en daar wat pasta aangebracht. 
Bij de zijpanelen heb ik dit aan de voor- en achterkant gedaan. 

Om het aan de buitenkant nog wat te versieren, ben ik in mijn mappen van Pioneer gaan zitten bladeren waarin ik al mijn diecut plaatjes bewaar. En ik heb er in dit geval voor gekozen om er wat chipboard elementen en bloemen op te plakken. 



Zo heb ik mijn Memory Rolodex van Pronty gemaakt en kan ik mijn rolodex kaartjes netjes bewaren. Hij is nu nog wat leeg, maar wie weet ga ik er binnenkort nog wel wat meer maken om de rolodex wat meer te vullen. 



Ik hoop jullie hiermee geïnspireerd te hebben. De producten die ik heb gebruikt, vind je in de webshop door op de foto's hieronder te klikken.

Heel graag tot een volgende keer!






3 opmerkingen:

Betha Horsmeier-Bouter zei

Gaaf! Groetjes Betha

Marjeta zei

Fantastic project.

Marjolijn van Elsberg zei

Wat gaafen zo mooi gemaakt, ik kwam net nog een rolodex tegen, nu weet ik weer hoe dat ding heet en dit jaar ga ik hem maar eens vullen, een nieuwe begin ik niet aan. Deze staat al jaren niks te doen.