Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





dinsdag 20 oktober 2020

Facebooklive 15 oktober - Kerstlabels met Marianne Design

 Hallo allemaal, 

Hier ben ik weer met een nieuw blogbericht. In dit blogbericht ga ik jullie vertellen hoe je leuke en snelle labels kan maken. Ik heb ze nu in een kerstvariant gemaakt maar je kunt ze natuurlijk voor allerlei gelegenheden maken. 
Het leuke is dat je deze labels al vooruit kan maken zodat je er ééntje kan uitkiezen als je ze echt nodig hebt. 
Of je kan allerlei labels maken zodat je hier je december daily ( elke dag in december een creatie) op je label kan maken. 
Of natuurlijk lekker voor jezelf om nieuwe technieken te proberen.
Kortom genoeg mogelijkheden. 



Voor de alle labels gebruik ik het 200 grams aqaurelpapier van Florence. Deze heb ik gestanst uit een labelstans van Crealies (cnlelt11).
De labels die ik maak zijn niet in de traditionele kerstkleuren, maar ik vind het juiste wel leuk als het een beetje anders is. Tenslotte zijn er ook steeds meer andere kleuren om de kerstboom mee te versieren. 


Label 1: Voor dit label maak ik een achtergrond met een blending tool en de Distress Oxide inkten ( Stormy Sky en Specked Egg). Hierover ben ik met water gaan sprayen, want oxide inkten reageren op water.
Met de mixed media stempel (MM1637) heb ik licht op de achtergrond gestempeld met 
Vervolgens heb ik met de stempel (MM1636) en Distress Archival inkt Faded Jeans een stempel afdruk gemaakt. 
Hierbij heb ik nog een tekst gestempeld (CS1037).
Dit label heb ik nog gemat met een extra kleurtje. En label 1 is klaar.





Label 2: Dit label is ook wel eenvoudig. Ik heb eerst op mijn label ingeveegd met de antistatic. Dit zorgt er straks voor dat mijn embossingpoeder niet op plekken komt waar ik het niet wil.
Nu kan ik een stempelafdruk maken (MM1637) met Versamark. Dit is een plakkerige inkt waarover ik mijn embossingpoeder kan strooien. Ik gebruikte hiervoor een witte parel embossingpoeder voor. Dit glanst mooi, maar je kan hier natuurlijk allerlei soorten voor gebruiken. 
Na de embossingpoeder verhit te hebben zodat het gesmolten is, heb ik het label gedipt in inkt. 

Dit doe ik door Distress Oxide (Aged Mahogany en Festive Berries) op mijn kraft sheet aan te brengen, dit nat sprayen met water en vervolgens mijn label hierin te dippen. Dit kun je meerdere keren herhalen als het tussendoor even droogt met de heattool. 
Ook hier komt nog een matrandje achter en je hebt een tweede label klaar. 





Label 3: Het 3e label alweer. Voor dit label heb ik een achtergrond gemaakt met de blending tool en Distress Oxide inkt( Gathered Twigs en Faded Jeans).
Ook dit heb ik weer nat gesprayd en gedroogd.
Vervolgens heb ik nog wat spetters gemaakt met de inkt. Zodat dit mooi doorloopt op de achtergrond. 

Vervolgens ben ik gaan stempelen met (MM1635) en versamark inkt. Hier heb ik embossing glaze Walnut Stain over gestrooid en verhit. Je krijgt nu een bruin transparant laagje als stempelafdruk.
Een label die een vintage stijl heeft. Gaaf toch?
Ik heb hier nog een tekst aan toegevoegd met de kerstpost stempel van Marianne Design (CS1069) hierbij hoort de stans (CR1518). Hiermee kan je dus schattige kleine tekstjes maken. 
Ook hier heb ik nog een mat laag achter gepakt.


Label 4: Dan nu het laatste label. Dit label heeft wel iets extra's. Ik heb namelijk een label gestanst uit het aqaurelpapier. Dit label heb ik met Distress Oxide inkt ( Seedless Preserves, Dusty Concord en Milled Lavender) bewerkt. Ook deze keer heb ik mijn papier gedipt in de inkt. Deze inkt had ik al op mijn craftsheet aangebracht. 
Nu heb ik dit label ook nog een keer uit vellum gestanst. 
Vellum kun je heel leuk bewerken met embossingpoeder, en dat is precies wat ik heb gedaan haha. 
Ik heb een stempelafdruk gemaakt met de stempel (MM1636) met versamark inkt. Hier heb ik embossingpoeder overheen gestrooid. 
Dit is de Sparkling Snow embossingpoeder. Zoo gaaf is deze! Ik houd wel van die glitters. 
Dit vellum en label heb ik aan elkaar bevestigd met een eyelet.

 

Ik denk dat ik nu al heel wat ideetjes heb gegeven om een leuke set met labels te maken. Je kan dan onderling nog wisselen met technieken, stempels etc. 
Je kan de materialen van deze labels hier vinden: https://www.hobbyvision.nl/nl/15-10-2020-lisanne-geerdink-kerst-tag-studio-lights-stamps.html

De live uitzending kan je ook nog terugkijken op ons Youtube kanaal: 



Ik wil jullie nogmaals heel erg bedanken voor de enthousiasme en leuke reacties elke keer weer. Dat is enorm fijn! 

Tot een volgende blogbericht of live uitzending!














Geen opmerkingen: