Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.

donderdag 2 mei 2024

Travel folio

 Goedemiddag allemaal, 

Op deze zomerse dag schrijf ik graag mijn blog aan de hand van de live die ik heb gegeven op maandag 29 april. Ik had het nieuwe reminiscence book 7 in mijn bezit en was direct verkocht. Blauw, rood en zwart vind ik een super mooie kleuren combinatie. 

Daar ging ik dan ook graag mee aan de slag! Deze keer gebruikte ik allerlei stempels en stansen van ECD, maar niet in mijn planner. Ik maakte ik een travel folio met diverse pockets en flapjes.

Heb je zin om deze ook te maken? In dit blog lees je de afmetingen en uiteraard kun je de live via onderstaande link terug kijken:

De afmetingen van het cardstock:


Stap 1:

Ik start met het rillen van deel A (18 x 30,5 cm. Deze ril ik op 7 - 8,5 - 19,5 en 21.5 cm. 
Als je alle rillijnen hebt gevouwen, leg het cardstock dan zoals de foto hieronder neer.
Het smalste deel ligt rechts.  


Stap 2: 

We pakken nu deel C. Deze rillen we op 6.8 - 7,4 - 17,9 en 18,4 cm. Vervolgens vouw je de lijnen zo dat je onderstaande "zigzag" krijgt. Je hebt een smal stukje en een iets breder stukje. Het bredere gedeelte wordt jouw pocket. Deze plak je op het rechte deel van jouw basis (deel A dat we net hebben gerild). 
Ik heb deze als pocket geplakt door de bovenkant open te houden. Hier heb ik zelf met een cirkel pons een "hapje" uit het papier gehaald. Dat zie je op de foto hieronder. Als je het leuk vindt om er designpapier op te verwerken, kun je het beste eerst jouw designpapier plakken en dan jouw pocket daar bovenop. Nu kun je hier leuke tags of plaatjes verstoppen :-) Stap 3: 

Dan pakken we deel D (17,8 x 13 cm). Deze rillen we op 3,7 cm. Dit deel plakken we aan de linker kant van onze basis (deel A). Ook hier maak ik een pocket van. Let op: plak eerst jouw designpapier weer op en dan jouw pocket. Dan is het mooi afgewerkt.Dan hebben we nog deel E. Dat zijn twee stukjes van 9 x 6 cm. Deze ril je op 1 cm zodat je een plakstrook krijgt. Deze twee strookjes plak je op de voorkant van jouw pocket die je net hebt geplakt. Zie de foto hierboven. 

Stap 4: 

Nu is het grootste deel van de basis klaar. Als laatst hebben we nog een stukje cardstock van 5 x 17 cm. Deze rillen we op 3 en 6,5 cm.  Het stukje van 3 cm plak je aan de achterkant van jouw folio zodat je dit flapje als sluiting kunt gebruiken. Ik heb aan de andere kant een lintje gebruikt. 


Stap 5:

En dan begint het leukste werk. Alles naar eigen wens decoreren. Ik heb het designpapier vrij groot gemaakt zodat er maar een klein randje cardstock zichtbaar is. Dit kun je natuurlijk naar eigen wens aanpassen. 

Vervolgens ben ik met allerlei stempels en afbeeldingen aan de slag gegaan. Ik ben erg blij met het resultaat. Ga jij deze travel folio ook maken? Natuurlijk kan dit in ieder gewenst thema. Ik ben benieuwd naar jouw resultaat! 

Hieronder een aantal foto's van het eindresultaat:

Ik hoop dat jullie het leuk vonden. Ik heb deze folio in ieder geval met veel plezier gemaakt. 
Heel graag tot de volgende keer en geniet van het weer! 

Lieve groetjes,
Rianne Wil je weten welke producten ik allemaal heb gebruikt? Via onderstaande foto kom je bij mijn lijstje van de live terecht: 


Of gebruik zelf onderstaande link:

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat is hij gaaf geworden Rianne