Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





dinsdag 2 maart 2021

Time To Relax Slimline bloemenkaart

Hallo allemaal 
Vandaag heb ik een om te showen met het mooie Jenine's Mindful Art Collection papier en de mooie ECD Florals 5 bloemenmallen.
Jullie zagen deze Slimline kaart al op Facebook voorbij komen, waar ik enorm veel leuke reacties heb gehad waarvoor ik jullie ontzettend wil bedanken!
Vandaag leg ik uit hoe ik hem gemaakt heb en welke materialen gebruikt heb.


Voor de basis van de kaart heb ik de 'Stansmal - Crealies - Cardzz - Slimline B - CLCZ182'  gebruikt. Super handig: je hoeft zelf niet meer te meten en je stanst gelijk de goede maat uit voor een slimline kaart. Ik heb nummer A gebruikt, deze heeft op de twee oplegdelen een leuke gaatjesrand en de grootste mal heeft een mooie opengewerkte schulpjesrand. 



Crealies heeft nog meer soorten SlimLline kaarten met bijv. een stiksteeklijn, alleen een stippellijn of een 'gerafelde' rand.

Voor mijn kaart heb ik alleen de twee grootste maat mallen gebruikt. Ik ben begonnen met de een na grootste te stansen uit een vel uit het 'JMA Collection -Time to Relax - Paperpad - PPJMA11'. Deze is 20,3 x 20,3 cm en daar passen de SlimeLine mallen precies uit.

Toen ben ik de bloementoef gaan maken. 



Hiervoor heb ik de 'Elizabeth Craft Design - The Paper Flower Collection - Florals 5 - 1841' gebruikt. 


De grote bloemen heb ik gestanst uit 'Soft Finish Cardstock' en op kleur gebracht met 'VersaMagic - Spring Pansy'. Daarna heb ik met de brushpunt van Copic Marker BV 08 - Blue Violet streepjes in het hart van de bloem getekend met een 'flick' beweging.
In de bloemen heb ik paarse meeldraden als hartje gestoken.


Ertussen heb ik een paar kleine bloemetjes geplakt die ik gestanst met de kleinste maat, en gekleurd met dezelfde  Copic Marker BV 08 - Blue Violet'. De blaadjes heb ik gekleurd met Versa Magic - Aloe Vera. Als hartje heb ik een enkele witte meeldraad gestoken.

Onder de bloementoef heb ik een Doily geplakt uit het 'Time to Relax - Die-Cut Block (06)', die ik doormidden geknipt heb. Het vlindertje komt uit het 'Time to Relax - Die-Cut Block (05)' .


Ik heb alles met een lijmpistool opgeplakt met een behoorlijke hoeveelheid lijm waardoor alles verhoogd zit en je een 3D effect krijgt.
Tot slot heb ik de grootste maat met de schulpjesrand gestanst uit wit linnenkarton en het geheel daar op geplakt.
Omdat ik er graag een dubbele kaart van wilde maken die kon staan, heb ik achterop een dubbelgevouwen rechthoekige kaart geplakt. Deze valt net binnen de schulprandjes.

Leuk dat jullie weer langs kwamen en bedankt voor het kijken!


Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.


   
 


Geen opmerkingen: