Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





woensdag 8 juni 2022

JOEPIE geslaagd!

Hallo allemaal,

Vandaag is het mijn beurt weer om jullie wat knutsel-inspiratie te geven. Deze keer wil ik jullie de uitwerking van een leuk kado-envelopje laten zien.

Als eerste hebben we nodig een strook cardstock van 24,0 x 7,5 cm. Deze strook moeten we op de lange zijde rillen op 10,0 en 20,2 cm.De hoeken van de strook papier heb ik afgerond met een hoekpons van Vaessen Creative.

Nu hebben we 6 stroken designpapier nodig: 2x 7,0 x 9,5 cm
2x 7,0 x 9,7 cm
2x 7,0 x 3,3 cm

Van deze stukken designpapier moeten ook de hoeken worden afgerond. Na het afronden kunnen de stukken op de buitenkant van de strook cardstock geplakt worden.

Op het kortste gedeelte maken we in het midden een gaatje. Aan de buitenkant van dit gedeelte doen we op het gaatje een reinforcer en splitpen.
In de linker lange flap maken we op ongeveer 1,5 cm van de rillijn in het midden van de hoogte een gaatje. Op dit gaatje verwerken we aan de buitenkant een reinforcer en vervolgens doen we er eerst een stuk hempcord door en daarna een splitpen.
Zorg dat er aan de binnenkant zo 3,0 cm lange draad hempcord zit en aan de buitenzijde ongeveer 20,0 cm.
Het draad aan de binnenzijde vastplakken met lijm of tape en daarna het designpapier er over heen. Ook op alle andere delen aan de binnenzijde kan nu het designpapier worden geplakt.



Nu hebben we nog een stuk cardstock nodig van 4,0 x 20,2 cm. Vanaf de rechterkant rillen we deze op 10,0 cm van de rechterkant.
In het midden van de 2 gedeeltes maken we met een notch-punch een kleine inkeping in het papier. De hoeken van het cardstock mogen weer afgerond worden met een hoekpons.

Als laatste hebben we nog 2 stukken designpapier nodig. 1 stuk van 3,5 x 9,5 cm en 1 stuk van 3,5 x 9,8 cm.
Van deze 2 stukken designpapier ronden we ook de hoeken af met hoekpons en in het midden een inkeping met de Notch-punch. Daarna kunnen de stukken op de strook cardstock worden geplakt.
Aan de achterkant van deze strook plakken we aan beide zijkanten en aan de onderkant een stuk tape en plakken het in de omslag. Er is nu een mooie ruimte pocket ontstaan, waar precies een bankbiljet inpast, maar ook een aantal labels erin is een mogelijkheid!

De basis is helemaal klaar, nu de kado-envelop pimpen naar eigen smaak.




Bedankt dat jullie weer een kijkje kwamen nemen op het blog van HobbyVision en tot een volgende keer!

Creatieve groetjes,
Gerlinde Grevelink


2 opmerkingen:

Betha Horsmeier-Bouter zei

Geweldig, wat mooi! Groetjes Betha

Wilma zei

Wat een leuke creatie voor een geslaagde! Mooi gedaan.
GROET, Wilma