Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





woensdag 1 juni 2022

You are the one I love

 Hoi hoi allemaal,

Hier voor het eerst sinds lange tijd weer een blog van mij. Ik ben dit keer aan de slag gegaan met alcohol ink, zilver papier van Ranger en de geweldig mooie vlinder uit de nieuwe Essentials lijn van Jenine.



Als eerste heb ik de alcohol foil tape sheet met het super gave embossingfolder door de stansmachine gehaald. 




Vervolgens deze bewerkt met vier kleuren alcohol ink. (sepia, raspberry, purple twilight en mixative copper) Dit moet je goed laten drogen. Daarna breng je wat kleuren acryl verf aan. Zelf gebruik ik hiervoor de acrylic paint van Finnabiar of de Distress Paint. Deze twee kan je goed aanbrengen op dit papier. Ook deze laag laat je weer goed drogen. 


Als deze lagen goed droog zijn zie je eigenlijk nog weinig van je zilver kleurige achtergrond. Deze kan je weer tevoorschijn laten komen door met een blendertool met hierop wat staalwol over je papier te gaan. Je schuurt dan eigenlijk de hogere stukken weer wat vrij. 
Vervolgens ben ik met distress crayons erover heen gegaan. In dit geval de kleur Walnut Stain. Deze ga je inborstelen met de brushes van Tim Holtz. Als alles goed is ingebrushed, ga je met een babydoekje erover heen. Je haalt dan het overtollige weg. En er blijft dan een prachtige achtergrond over. Je kan dit natuurlijk met alle kleuren doen die je maar wilt. Ik heb deze keer voor een grunge look gekozen met een tintje roze erin. Dit is wel mijn favoriete kleur als ik bezig ben met mijn hobby.

De vlinder van de Essentials lijn van Jenine heb ik twee keer gestanst. De onderste uit een vel kraft papier. De bovenste heb ik een vel papier ingesprayed met Saltwater Taffy en Vintage Photo. Hieruit heb ik dan de vlinder gestanst. Hier over heb ik nog weer een laagje wax aangebracht. Dit kan met elke wax die je in huis hebt. Dit keer heb ik gekozen voor wax van Finnabair. Om de vlinder nog een vintage look te geven heb ik hem daarna nog weer bewerkt met een licht laagje Gathered Twigs distress ink. Dit is een hele toffe kleur om dingen een vintage look te geven. Onder de vlinder heb ik een strook vellum gemaakt. Deze heb ik ook bewerkt met de Gathered Twigs. De tekst op de vellum is gedaan met de gave mal van Studio Light. Ook dit papier bewerkt met de distress ink. 

Het geheel heb ik gemat op een laag kraft papier en een laag roze cardstock. Ook deze zijn weer bewerkt met de distress ink voor de vintage look. 

Hopelijk heb ik jullie kunnen inspireren om zelf aan de slag te gaan! 
Tot de volgende keer!

Groetjes Alice

 



1 opmerking: