Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.

woensdag 22 maart 2023

Vintage z fold kaart

 Vintage Z- Fold kaart.

Hoi allemaal,

Terug mijn beurt deze maand om een blogpost te plaatsen en deze keer terug bloemen gemaakt. De z-fold kaart is eigenlijk al heel lang bekend en blijft leuk om hem te maken. Dus aan de slag!Ik had jammer genoeg geen 12x 12 cardstock maar met een gewoon a4 formaat kraft cardstock lukt het ook prima. En ja mijn maten zijn in inch sorry daarvoor maar ik heb het zo geleerd en het is bijzonder moeilijk om er vanaf te stappen. Maar op alle snij aparte staat de afmeting in zowel cm als inch. Mochten er problemen zijn kun je ons altijd bereiken via Facebook.

We hebben 1 deel nodig van 7 op 5 inch.
1deel van 7,5 op 5 inch.
Het deel van 7,5 inch ril je op 0,5 inch aal de linkerkant.
Aan de rechterkant op 3,5 inch rillen.
Deze kunnen aan elkaar worden gekleefd de 0,5 inch is de kleefstrook daarna alles goed met een vouwbeen plooien.
Daarna 1 deel snijden van 6 x4 inch en 1 deel van 6,5  x4 inch. Op 0,5 inch rillen en dit is ook je kleefstrook. Deze aan elkaar vastkleven en nogmaals met je vouwbeen goed aanduwen.


Dit zijn de twee delen die je nodig hebt. De grootste bekleed je vooraf met design papier naar keuze.
 Ik heb van Craft O' Clock de Vintage Chic gekozen.


Zoals je ziet heb ik de kleine kaart ook met design papier voorzien voordat ik deze op de grote kaart plaatste. Dan de kleine kaart plaats je op de grote flap. Zorg dat je aan de bovenkant en de twee zijkanten wat gelijk zit van afstand het is ongeveer 1 cm. De onderkant mag minder zijn.


Zo zou het er moeten uitzien. Nog enkel de voorkant van de kaart voorzien van design papier en decoreren.


Dit is de binnenzijde van de kaart. Super mooi design papier is dit.


Aan deze kant van de kaart heb ik een klein flapje gemaakt met de knipplaten uit dezelfde serie waar je een kaartje of labeltje in kan steken. Ga hier niet te hoog zodat je deze nog plat kan sluiten.


Aan de voorkant heb een frame uitgestanst met de stansmal van Jenine's Mindful collection. Deze heb ik uitgestanst uit Centura cardstock afgewisseld met design papier.
De bloemen zijn gemaakt met foam en op kleur gebracht met Distress Oxide Tattered Rose. De stansmal van de bloemen is een oude stansmal van Joy. Ook in deze bloemen parels gebruikt in plaats van stappertjes en wat mini pearls. Om de kaart te laten staan heb ik een rondje uitgestanst uit kraft cardstock van 3,5 cm en 1 van 2,5 cm uit design papier deze heb ik met een foam blokje op elkaar gekleefd zodat de rand van de kaart erin past.


Je kan deze kaart ook dichtplooien.


Hopelijk vinden jullie deze leuk en gaan jullie ook aan de slag! We zijn altijd heel benieuwd naar jullie creaties! Dus neem een foto en toon ze in de groep van Hobbyvision op Facebook.
Veel knutselplezier!
Hieronder vind je de gebruikte producten, heb je interesse klik op het fotootje en je komt op de juiste plaats in de webshop.
Florence - Kraft papier 300grams - 30,5 x 30,5 - 20 vel Crafter's Companion - Centura Metallic - Precious Metals (40 vel) Craft O' Clock - Vintage Chic - Extras to Cut Set - Flowers Craft O' Clock - Vintage Chic - Paper Collection Set - 30.5 x 30.5 cm Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection Essentials - JMA-ES-CD141 Oval Frames Leane Creatief - Flower foam sheets a4 White Schudmateriaal - Pearlz Embellishments - Pearl Drop US Artquest - Mini Prills 3g - Express-O Yourself Distress Oxides Ink Pad - Tattered Rose


Vaessen Creative - Picture Punch  - Cirkel 3,75 cm- 1,5"Vaessen Creative - Picture Punch - Cirkel 2,5 cm - 1"Vaessen Creative - Papiersnijder + riller - 30,5x15,2cm - 12x6" (MINT) Studio Light - JMA Collection - Inner Peace - Cutting Die - 3D Flowers

1 opmerking:

Betha Horsmeier-Bouter zei

Schitterend en goed uitgelegd. Groetjes Betha