Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





zaterdag 27 april 2024

Condoleance in pixel

 Hallo allemaal,

Condoleancekaarten worden vaak heel erg gewaardeerd en als kaartenmaakster is het natuurlijk ook mooi om ook deze kaarten zelf te maken. Een hele uitdaging vind ik dat altijd met deze kaarten. Met de nieuwe pixelkaarten kun je er iets 'aparts' van maken, zonder dat het 'te veel' wordt. De plaatjes heb ik met 1 mm foam opgeplakt en de details (tekstbanner en het hartje) met 2 mm dik foam. Bij deze kaarten heb ik voor de zwarte variant van het foam gekozen. Let goed op, bij de demo hoorde ik dat sommige dames de plaatjes en het foam apart uitstansten: niet doen! Is niet nodig en super veel werk. Doe het als volgt:
1. Knip het plaatje ruim uit en plak het op het foam (aan een zijde het folie loshalen, er zit al een plaklaag op);
2. Knip het plaatje met het foam ruim uit; 
3. Leg de mal op het plaatje en plak het vast met mallentape;
4. Stans het plaatje met foam uit;
5. Haal de achterkant van het foam eraf en plak de pixels op de basis.

Bij deze kaart heb ik nog een dotted line toegevoegd links en rechts naast het kaartje. Verder geen extra's eropgedaan om het eenvoudig voor de gelegenheid te houden.

Een gescheurd randje heb ik gemaakt aan de strook dessinpapier onder het plaatje: een eenvoudig detail om het strakke van de kaart te doorbreken.

Ik hoop dat je weer nieuwe inspiratie hebt opgedaan en zie je graag terug met een volgend blogbericht!
Creatieve groetjes,
Lisanne

Wil je aan de slag met bovenstaande kaart, dan vind je hieronder de gebruikte materialen. Klik op het plaatje en je komt direct bij het product in de webshop.