Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.

woensdag 17 april 2024

Vintage label

 Vintage label.


Hoi allemaal!
Het is weer tijd voor een blog van mij. Deze keer heb ik gekozen om spulletjes te gebruiken die onder het stof lagen. Denk dat iedereen dat wel heeft designpapier die je zo mooi vind en wil hebben, dan heb je het in huis maar dan is het weer te jammer om de schaar erin te zetten. Dus vind je zo nu en dan iets terug dat toch gebruikt moet worden.


De label stans is een oude set van Creaties de totale hoogte is 21 cm, een groot label dus. Het mooie papier is van Asuka studio deze is niet meer verkrijgbaar maar ze hebben nog een mooie collectie ondertussen.


Zo heb ik de gedeeltes ingedeeld. Omdat ik een iets andere achtergrond wilde. Voor elk gedeelte heb ik de stans gebruikt. Dan alle randjes met de distress tool bewerkt en met Walnut staan beinkt. Het stuk met de bloemen heb ik eerst wat uitgemeten omdat ik de rosé bloem als centraal punt wilde. Daarna gewoon de randjes afgescheurd. Je kan dat met gelijk welk designpapier doen en de compositie kun je ook zelf kiezen.


Deze set is ook niet op voorraad maar is een tijd heel erg populair geweest de Small Wild Rose van Heartfelt Creations. Je hebt er de stempels van de stansen en de mold. Deze heb ik vrij ligt gestempeld met de Inkt on 3. Daarna voorzien van inkt in willekeurige volgorde. Het hoeft zeker niet allemaal juist te zijn.


Ik heb ze vrij simpel bewerkt met een balltool om ze in vorm te krijgen en voorzien van prills.Dan heb ik de klei mal van Finnabair genomen de grungy frames. Deze frame is gemaakt met epoxy maar je kunt ook klei gebruiken. De eerste laag was met gesso daarna twee kleuren bruin gebruikt. eerst de lichte kleur aanbrengen als deze helemaal droog is de donkerste kleur aanbrengen. Deze had ik aangelengd met water en gedeeltelijk terug afgeveegd met een doek. 


Het frame heb ik nog voorzien van wat goudkleurige wax. De bloemen heb ik voorzien van her en daar wat fijne glitter. De takjes zijn van Marianne Design deze heb ik in de panmaker gedaan met embossing poeder. Maar je kunt natuurlijk ook je heattool gebruiken. Het enige dat ik nog heb gebruikt is hier en daar wat sisal. En het gedeelte van de rosé bloem in het frame heb ik Glossy accents voor gebruikt.

Ik hoop dat jullie wat inspiratie opdoen met dit label. Zo zie je dat oud en nieuw super samen gaan.
Veel knutselplezier!

Heb je interesse in een artikel klik op het fotootje.

Finnabair - Moulds - Imaginarium Grungy Frames Moldputty - Amazing Casting Resin Kit 16oz Asuka Studio - Memory Place - Dusty Rose - 12x12 Inch Collection Paper Pack

Stansmal Crealies - Big Labelzz & Tagzz - no 17 Paper Distresser - Tim Holtz Distress inkt - Walnut stain 

Heartfelt Creations - Cling Rubber Stamp - Sweet Pea Heartfelt Creations - Cut & Emboss Dies - Sweet Pea US Artquest - Mini Prills 3g - Third Place 

Inkon3 - Blackout Hybrid - Detail Ink Cadence - Hybride acrylverf (semi mat) - Donker bruin Cadence - Hybride acrylverf (semi mat) - LichtbruinRanger - Glossy Accents - 2 ouncesCraftEmotions - Wax Paste Metallic - Goud Elizabeth Craft Design - Silk Microfine Glitter - Cool Diamond 641

2 opmerkingen: