Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.

woensdag 24 april 2024

Vintage folio

Hallo jij!

Leuk dat je een blog bericht van mij bekijkt. Dit keer eentje met heel veel foto's.... het is dan ook een groot project, eentje waar ik met plezier vele uren aan heb gewerkt. 

Dit is de voorkant geworden:


En dit is de achterkant. Maar goed, dan zie je eigenlijk nog niks....


Laat ik beginnen bij het begin. Ik heb een 30,5x30,5 cm cardstock vel gekozen. Deze heb ik afgesneden op 16 cm hoog. In de breedte heb ik de rechterkant gerild op 7 en 7,5 cm en aan de linkerkant op 9,5 en 10,5 cm. Aan de linkerkant heb ik op het gedeelte tussen de 9,5 en 10,5 cm een bruggetje gemaakt van hetzelfde cardstuk; hoogte 16 cm, breedte 3 cm, rillen op 0,5 - 1 - 2 - 2,5 cm. Vouw het middeldeel aan elkaar (dat wordt dus 1 cm hoog) en plakken maar. Je hebt nu een extra element in je journaal waar aan je later flapjes kunt toevoegen. 
Verder heb ik een extra filecard toegevoegd aan de bovenkant van het middeldeel en ik heb  met designpapier gemat. Zie  foto.

Designpapier: <link> 
Filefolder; <link> 


Ik heb er maar even stempels bij gezocht, onder andere die van de Planner Essentials.

Correspondence from the Past 3; <link>
Correspondence from the Past 1: <link> 
Correspondence from the Past 2; <link>


Om een project als dit te maken is het nodig om veel te stansen, stempelen en voor te bereiden.
Dat heb ik dus ook gedaan:


Jawel, ook ik kocht de mini pancake maker. Deze gebruik je bijvoorbeeld voor krimpiedimpie, maar ook om (kleinere) onderdelen te embossen met embossingpoeder. Dan waait het niet weg. Ik gebruikte de tandwielen van de Art Journal Specials met embossingpoeder en later nog wat gouden wax.

Tandwielen: <link> 
Wax: <link> Ook stanste ik een diaframe van Elizabeth Craft Designs een eentje van Sizzex (Tim Holtz). Designpapier erachter en de mini dolls van Tim Holtz erop. Klaar! Oh nee, ik heb het bruine cardstock ook nog geschuurd. Dat geeft een gaaf effect!

ECD diaframe: <link>
Tim Holtz diaframe: <link>
Cardstock: <link> 


Hier ben ik aan het kijken of de frames leuk staan in de folio. Op de achtergrond nog de tekst LOVELY met ECD stansen en een gave achtergrond stans. Ook van ECD. Ik heb deze stans 1x gestanst en daarna gescheurd. Je ziet straks overal wel stukjes terug.

Letters: <link>
Achtergrondstans: <link> 


Filefolders! Zo leuk!
Ik gebruikte er hier meerdere in combinatie met stempels van Elizabeth Craft Designs en Tim Holtz.

File folder Sizzix/Tim Holtz: <link>
Labels: <link>
Tim Holtz stempel Curiosity Shop (te bestellen via Hobbyvision)


Met rub-ons van Stamperia en de Script stempel van de Art Journal specials creƫerde ik een leuke pagina.

Script Stempel: <link> 
Rub-ons: <link>


Gewoon leuk, een plaatje embossen met embossing glaze en er een pocket van maken:


Op de achterkant van de filefolder sneed ik cardstock van circa 25 cm hoog en 16 cm breed. Ik rilde op 16 cm en plakte het op. Vervolgens rondde ik de hoeken af, plakte er designpapier op en maakte een sluiting:Ik wilde nog iets leuks maken. Ik nam de grootste stans van de eerdergenoemde labelset van de Art Journal specials en gebruikte weer bruin cardstock. Ik schuurde het cardstock weer, zooooo leuk! Ik vouwde de bovenkant naar beneden, maar gebruikte geen vouwbeen en liet de bovenkant bol. Ik maakte weer een sluiting, maar deze keer nep want ik plakte het vast. Dit is een pocket!


Dit is het project geworden na veel stansen, stempelen en plakken.
De binnenkant:


En natuurlijk de achterkant:Zo, je bent er doorheen! En ik ook.
Tot de volgende keer!


Liefs, Reanna

2 opmerkingen: