Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





woensdag 21 augustus 2024

Kaart met strookjes papier van Hobbyvision

 Kaart met strookjes van Hobbyvision.


Hoi allemaal!
Deze keer een kaart met strookjes van Hobbyvision samen met een borduurring.



Ik heb er ook heel wat verzameld. Bij elke bestelling krijg je van Hobbyvision strookjes. Je hoort wel vaak wat moet ik ermee? Ik heb ze een beetje gesorteerd qua kleur en de kerst appart gelegd. Daarna heb ik drie  delen gekozen die ik ga gebruiken.


Op een stuk aquarelpapier van 17 x 17 cm heb ik de delen die ik wil gebruiken gekleefd. Daarna een eerste laagje witte gesso aangebracht en laten drogen.



Deze borduurring heeft een doorsnee van 10 cm. Deze heb ik voor dit project ook een laagje gesso gegeven.



Deze is intussen droog dus gaat we hier een daar met een stencil en structuurpasta wat aanbrengen. Zowel op het papier als op de gesso. 


Voor de bloemen heb ik de mallen van Elisabeth craft design gebruikt, de Forals 28. Deze heb ik gekleurd met distress inkt de Victorian velvet en de Aged mahogany. Heel licht zodat er nog heel wat wit over blijft.


De bloemen zitten in elkaar en klaar om afgewerkt te worden. De blaadjes heb ik met Shabby shutters en Peeled paint gedaan, maar ook bij deze heel licht en veel wit overgelaten.


Daarna de bloemenafgewerkt met mijn favorite glitter drops van Pink fresh. Bij de grotere bloemen heb ik er nog een roze plat palletje onder het steentje gedaan zodat het wat voller lijkt.


Dan ben ik verder gegaan met de achtergrond. Zoals je ziet heb ik een aantal plaatsen crackle paste aangebracht. Deze heb ik laten drogen en dan hier en daar wat Hickory smoke oxide spray over gedaan. Als laatste als alles droog is ben ik er licht hier en daar wat overgegaan met witte gesso. Dat doe ik vaak als je nog iets wil oplichten.


En dan het in elkaar steken. Toch wel het leukste dan zie je het geheel ook samenkomen. Hier en daar heb ik nog wat stukjes kaasdoek gebruikt als opvulling. Ik heb er ng een grijs gekleurd papier onder gedaan als malaga. Deze heb ik zelf met dezelfde kleur Hickory smoke gekleurd.


Ikzelf vind de verschillende structuren zo leuk om te zien. de structuurpasta, de crackle paste, de veschillende kleuren.


Van de bloemen heb ik alles opgebruikt dus er zitten er heel wat op. De tekst komt uit een stickerboekje van de Jma collectie.

Ik hoop dat jullie er wat inspiratie uit halen om zelf aan de slag te gaan!
Veel knutselplezier!

Indien je interesse heb in een artikel klik op het fotootje.

Florence - Aquarelpapier Smooth 300g - White - A4 - (x10) Cadence - Gesso acrylverf - wit Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection Essentials - Sticker Pad - Black & Kraft NotesStudio Light - Jenine's Mindful Art Collection Essentials - Stickerboek JMA-ES-STIC02 


Joy! Crafts - Borduurring bamboe - 10 cm Cadence - Texture Relief Pasta - Wit Stamperia - Mask Stencil - Dear Diary



Ranger - Crackle Texture Paste 4oz - OpaqueDistress Oxide Spray - Hickory Smoke Pellon - Cheesecloth - White 36"X3ydStudio Light - Essential Tools - Spatulas Assortment set