Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





maandag 19 augustus 2024

Vro-ho-ho-lijk Kerstfeest

Hoi,

Het lijkt nog ver weg, maar voor je het weet, is het kerst. Deze keer ga ik jullie inspireren met een kerstcreatie.


In juli heeft Dutch Doobadoo de Vrolijk Kerstfeest collectie uitgebracht. Daar zitten tekenmallen in, maar ook design papier, plaatjes en stempels.  

Een tekenmal die in deze collectie zit is de Dutch Card Art Landschap. Deze heb ik eerst 2 keer op cardstock getekend door de buitenste lijnen om te trekken. Een keer waarbij je de binnenkant er ook uit kan knippen en een keer waarbij je dat niet doet. Dat heb ik uitgeknipt.


Dat heb ik ook met het design papier gedaan. Hierop heb ik de binnenste lijnen getekend en dat uitgeknipt. De randjes heb ik voorzien van een dun laagje gesso en vervolgens heb ik dit op de basis geplakt. 



Om de basis in elkaar te plakken heb ik de flappen aan de zijkant over elkaar heen geplakt waarbij ik de flappen van de voorkant aan de buitenzijde heb geplakt. Dan is de voorzijde mooier afgewerkt. Nu kan de basis stevig staan.


De kaart heb ik vervolgens nog wat versierd met de plaatjes uit deze collectie en zo heb je snel een leuke kaart.




In de Vrolijk Kerstfeest collectie van Dutch Doobadoo zit ook een tekenmal in de vorm van een kerstboom. Deze is prima te combineren met de Durch Card Art Landschap. Deze heb ik wederom getekend en uitgeknipt zoals ik hierboven ook heb beschreven. 

Op een vel groen papier uit het papierblok Shades of Green van Studio Light heb ik de buitenlijnen van de kerstboom omgetrokken (inclusief de ster). Dit heb ik uitgeknipt.



 De binnenste lijn van de mal heb ik op designpapier omgetrokken en ook uitgeknipt. De ster heb ik uit geel karton geknipt. 

In de collectie zitten ook hele leuke Die cuts waar je een hekje mee kunt maken. Deze heb ik beïnkt met de Distress Ink Scorched Timber.

De kerstboom heb ik op de kaart verwerkt en daarvoor heb ik een langgerekt hek gemaakt door de verschillende maten niet heel precies op een lijn te plakken, maar juist door ze wat te laten verspringen, lijkt het net een echt oud hek. Ook aan de zijkanten van de kaart heb ik het hek aangebracht. 


Zoals ik al eerder in dit bericht aangaf, zitten er ook stempels bij. Ik heb een konijntje en een rennende kerstman met een zak vol cadeautjes ingekleurd met mijn Derwent Inktense potloden en die heb ik uitgeknipt en ook op de kaart verwerkt. 



Tot slot heb ik nog wat plaatjes die ook bij de collectie zitten verwerkt. 




En zo heb je weer een leuke, grappige kerstkaart.




Ik hoop jullie hiermee weer wat inspiratie gegeven te hebben. Alle producten die ik heb gebruikt, vind je in de webshop door op de afbeeldingen hieronder te klikken.

Tot de volgende keer!