Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





vrijdag 15 juli 2022

Rommel of opnieuw gebruiken?

Hallo allemaal,

Zoals beloofd een project die voortkomt uit junk journalen. Het is een iets uitgebreidere post geworden. Op facebook heb ik al aangegeven van wie de inspiratie kwam. Ik zal hier nogmaals haar YouTube kanaal linken zodat jullie weten waar de credits voor het idee horen: https://www.youtube.com/c/joiedefi 

 

Zo ziet het mapje eruit als hij dicht gevouwen is.

De basis van dit mapje met pockets is een pagina uit een boek. De maat van het boek en daarmee de pagina bepaalt de maat van het uiteindelijke mapje

De pagina vouw je in drieën

Daarna vouw je hem weer open en vouw je de bovenste punten naar binnen en onderaan over de hele breedte een strook. Dit zijn je pockets aan de buitenkant van het mapje. hoe hoger je deze vouwt, hoe dieper worden je pockets

 

Als je dit hebt gedaan draai je pagina weer een slag vouw je hem in drieën zoals we op de eerste foto hebben gedaan. Je mapje zou er nu uit moeten zien zoals op de rechtse foto.


Nu gaan we hem beplakken. Ik koos het gave papier van stamperia, Savanne. Er is een blok met achtergrond papier en een blok met afbeeldingen. Verder kan je er die-cuts en ander knip materiaal van kopen.

De binnen kant heb ik helemaal beplakt.

Aan de linker kant heb ik een lintje geplakt, hiermee sluiten we straks het mapje, hierna heb ik de buitenkant en de drie pockets beplakt.

Hier kan je zien dat de buitenkant ook helemaal beplakt is

De punten vouw je om en lijm je vast. Dit doe je naar de buitenkant van je mapje, waar je ook de drie pockets heen vouwt

Van een stukje papier heb ik een vierkant gesneden. De maat maakt niet zo veel uit als hij maar in je mapje past en niet uit steekt. Aan de onderkant en zijkant heb ik een strookje van ongeveer een cm omgevouwen. Op de vouwlijntjes een klein taartpuntje weg geknipt. Als je dit dicht plakt heb je een envelopje met een open bovenkant waar weer iets in past. Een label, brief of geld als je het cadeau wil geven.

Met een strookje papier in een afwijken design heb ik dit envelopje in het mapje geplakt. Met een cirkel pons heb ik er een half rondje uit geponst Als laatste heb ik nog een kleine pocket links onder de schuine kant geplakt en een iets grotere aan de rechter kant. Uit het papier blok heb ik allemaal labels geknipt en die overal ingestoken. Het uiteinde van het lintje heb ik tussen twee cirkeltjes geplakt. Je kan op deze manier van allerlei oude materialen nieuwe dingen maken. Door meer pockets toe te voegen kan je er nog meer in stoppen. Je kan uiteraard ook mooi papier als basis nemen of hem helemaal beplakken met restjes papier. 

Ik heb veel plezier gehad met het maken van dit mapje. Hier onder zal ik alle linken plaatsten van de gebruikte materialen. Fijne dag, groet Mirjam.