Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





woensdag 21 juni 2023

Label met vlinders

 Hallo,

Gisteren is de nieuwe blog challenge van start gegaan en deze keer is het de bedoeling om een label te maken. Dit kan als basis zijn of labels op je creatie. Ik heb er deze keer voor gekozen om een label als basis te maken.


Als basis heb ik in dit geval 200 grams glad Aquarel papier van Vaessen gebruikt. Met een labelstans uit de Studio Light Grunge collectie heb ik de labels gestanst.


Vervolgens heb ik een aantal velletjes van het Collagepaper van 49 and Market de Lavender collectie gepakt en hier wat stukjes van gescheurd. Deze heb ik met ModPodge opgeplakt.



Om het papier te beschermen en ook een wat minder felle kleur te krijgen, heb ik een dun laagje gesso aangebracht over de gehele label.



Om structuur aan te brengen heb ik er Relief Pasta van Cadence bij gepakt en een stencil van Stamperia. 


In de collectie van 49 and Market zitten ook hele mooie RubOns. Ook die heb ik op dit label verwerkt en ik heb nog wat stempels uit de JMA collectie(s) op de achtergrond verwerkt. Hiervoor heb ik wat paarstinten van Versa Magic en Distress Oxide gebruikt. Tot slot heb ik met een witte Posca pen nog wat gespetterd. 



De basis van mijn label is nu klaar en eigenlijk al heel mooi. Toch wilde ik er nog graag bloemen en vlinders op verwerken. 

Voor de bloemen heb ik de Small Wild Rose van Heartfelt Creations gebruikt en voor de blaadjes heb ik de Leafy Accents ook van Heartfelt Creations gebruikt. 

Ik heb 2 soorten bloemen gemaakt. Een aantal bloemen zijn uit vellum gestanst en gestempeld met witte inkt Hero Hues van Hero Arts. De paarse bloemen heb ik uit het Soft Finish Cardstock van Elisabeth Craft Design gestanst en gestempeld met Villainous Potion van Distress Oxide. Ook de blaadjes heb ik uit het Soft Finish Cardstock van Elisabeth Craft Design gestanst. En deze heb ik op kleur gebracht met Bundled Sage van Distress Ink en Peeled Paint van Distress Oxide. 



Bij het maken van de bloemen heb ik gebruik gemaakt van Susan's Garden Flower Mold Tray van Spelbinders en de Ultimate Tool Kit. 


Voordat ik het label ging opbouwen, heb ik de labels eerst op elkaar geplakt. Daarvoor heb ik eerst nog de randjes licht aangezet met de Distress Oxide Villainous Potion.
Daarna heb ik een stukje kaasdoek (Cheesecloth) in het midden van het label geplakt en daar heb ik de bloemen en blaadjes weer opgeplakt. Hierbij heb ik niet teveel nagedacht, maar vooral gewoon geplakt. 



Naar mijn idee miste het label nog wat. Ik heb op vellum de vlinders uit de Countryside 1 en 2 van Elisabeth Craft Design gestempeld met Versamark. En deze vervolgens bewerkt met Embossing Glaze Villainous Potion van Distress en Embossing Glitter van Wow.

Ik kon geen keuze maken welke van de vlinders ik nu mooier vond op het label en dus heb ik besloten om ze er allemaal op te verwerken. 

Tot slot heb ik nog wat pareltjes uit de JMA collectie op het label verwerkt en heb ik de bloemen en de blaadjes nog wat met Glossy Accents bewerkt. Aan de bovenkant van het label heb ik nog een lintje en een paars hempcord verwerkt om het label echt helemaal af te maken. 



Ik hoop jullie met de uitgebreide blogbericht geïnspireerd te hebben om ook aan de slag te gaan en een mooi label te maken om mee te doen aan de challenge!

De producten die ik heb gebruikt, vind je in de webshop door op de afbeeldingen hieronder te klikken.

Dank je wel voor het lezen en heel graag tot een volgende keer!









2 opmerkingen:

Betha Horsmeier-Bouter zei

Prachtig label en duidelijke uitleg! Groetjes Betha

Annie H zei

Wow dat heb je prachtig gemaakt en dan nog in m’n lievelingskleur, love it !
Groetjes, Annie