Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.

woensdag 25 mei 2022

Let all that you do, be done with love

Hallo allemaal,

Een tijdje terug liet ik deze kaart zien op FB.
Daar had ik ook bij geschreven dat ik er nog een blogbericht van zou schrijven, hoe ik deze kaart had gemaakt. Dus bij deze een stappen plan.


Eerst heb ik een A5 aquarel papier voorzien van ricepaper.
Met een schuurblokje ga je dan langs de randjes van het papier en dan kan je het overtollige rice paper er zo afscheuren.


Het geheel heb ik toen voorzien van Daniel Smith Watercolor ground.
Dit is een transparante soort gesso achtige gelmedium dat het voorzien van een laagje waar je weer met waterverf overheen kan. Maar toch is dan het ricepaper beschermd.

Hierop heb ik wat glaasjes gezet en ben daar met een hele natte kwast / penseel verf langs gaan brengen. In dit geval heb ik verf van Daniel Smith gebruikt.

Daarna even goed drogen met een heattool en als het bijna droog is, kunnen de glaasjes er af.
Dan nog even goed nadrogen.


Omdat ik nog rozen had liggen die ik al eens ingekleurd had wilde ik er nog iets van die roze kleur die ik voor de rozen had gebruikt op aan brengen. Ik heb dus de Zig marker van de rozen op een sheet gezet en daar met een natte penseel kleur van opgepakt. Dit heb ik toen een beetje aan de binnenkant van de cirkels aangebracht.


Toen alles goed droog was, heb ik met script en Brilliance galaxy gold inkt wat tekst gestempeld.
Vervolgens heb ik met Distress oxide peeled paint de randjes beinkt en heb ik de uitgeknipte rozen erop geplakt. Hierbij heb ik foamtape gebruikt zodat het wat hoger op komt.
Ook heb ik nog wat gespetterd met een witte posca pen.


Op de rozenblaadjes heb ik nog wat glossy accent druppels gemaakt. Deze drogen helemaal als een waterdruppel op. Maar tijdens het maken van de foto waren ze nog niet helemaal droog :)
Het geheel heb ik gemat op een witte en een lichtgele matlaag.

De tekst komt uit een stickerboekje van de JMA collectie.
"Let all that you do be done with love"

De rozen die had ik al eens ingekleurd met Zig markers en daarna uitgeknipt, dus daar kan ik in dit blogbericht niet veel over laten zien.
Wel heb ik er eens een live uitzending over gemaakt, daarin laat ik zien hoe je met dit soort stempels kan werken. Hierbij werk je dan met een maskeer techniek.
Dit is een link naar die video:


Ik hoop dat je er weer een ideetje aan over hebt gehouden en ik dank je voor het langskomen.

En dit zijn de materialen die ik voor deze creatie heb gebruikt.


   


      


Geen opmerkingen: