Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





zaterdag 21 januari 2023

challenge 129 - slimline of gnomes

 Slimeline Gnome

Woodware en Craftlab


Hoi allemaal,

Ik persoonlijk vind het kleuren super leuk om te doen en deze tijd van het jaar mag een gnome niet ontbreken toch? De Woodware stempels zijn er zeker geschikt voor. Ook voor iemand die juist begint met kleuren, de stempels zijn groot en de schaduw staat al aangeduid.



Deze is gestempeld met Versafine Clair de Nocturne deze geeft een mooi zwarte kleur en geschikt om met water te werken. Deze kun je ook perfect met clear embossing poeder over gaan dan is het nog makkelijker als je met water wil gaan werken.


Ik begin altijd met een onderlaagje te zetten daarbij hou ik al wat rekening met de schaduw. 


Hier zie je duidelijk het verschil met het tweede laagje daar is Vintage Photo gebruikt.


Voor de derde laagje van het bruin heb ik Ground Espresso gebruikt zoals je ziet aan het kleedje van de gnome is er een groot verschil met de hoed. Zo bouw je de laagjes op tot je zelf tevreden bent met het resultaat.


Hier is hij volledig ingekleurd en je kunt zien welke kleuren zijn gebruikt. Ikzelf heb ook niet alle kleuren al gebruik ik ze best veel om dit soort plaatjes in te kleuren. voor de neus bv. gebruik ik altijd als grond laagje Tattered Rose en dan een dun laagje Vintage Photo erover. Heb je van een kleur geen tint donkerder kun je ofwel een donkere paarse of een grijze of zwart gebruiken al een beetje naar gelang hoe donker je het wil en welke kleur je mee werkt. Deze keer heb ik dus wat meer bruin tinten gebruikt.


Als alles droog is heb ik langs achteren dubbelzijdige tape gebruikt 6,3 cm breed en deze paste juist van breedte voor de gnome.


Deze dan uitgeknipt en ja zijn pompom is er ook af. We gaan hem een nieuwe geven. De knipranden daar gebruik ik een Copic marker voor zodat je geen witte kniprand hebt. Om zere te zijn dat je niet per ongeluk op je gekleurde gnome komt draai je plaatje om en ga zo met de marker om het plaatje.



Voor het frame van de shaker is de slider pop-up van Craftlab gebruikt. eerst het acetate bevestigen daarna met de smalle strips past het juist om een shaker te maken.


Voor de achtergrond dit restje gebruikt geen idee meer waar deze uit komt maar het was juist genoeg om als achtergrond te gebruiken.


Voor het shaker materiaal een mengeling gebruikt van Picket Fence de Christmas twist, de Seguins White van Nellie's Choice en wat prills. 
Daarna de gnome erop gekleeft de tekst komt uit een oudere stempel van Woodware. deze uitgestanst met de Bookmark stans van Craftlab. Deze heb ik wel een lichte kleur gegeven met Antique Linnen.



Dit zijn de kleuren Distress Inkt die zijn gebruikt :
Ground Expresso
Forest Moss
Bundled Sage
Fired Brick
Aged Mahogany
Dusty Concord
Tattered Rose
Vintage Photo
Antique Linen
Walnut Stain
Rusty Hinge
Black Soot
Weathered Wood


En als afwerking hebben we hem nog een pompom gegeven. Ik heb ook nog sommige delen met een Glossy accent gegeven deze is nu ook van Studio Light beschikbaar.

Hopelijk zien we veel gnome's passeren na deze blog! Vergeet niet je creatie te delen op Facebook, het is altijd leuk om ze te zien en wij leren er ook van!
Veel knutselplezier!

Als je op het plaatje klikt kom je op de juiste pagina in de webwinkel,






Distress Inkt - Mini - Ground Espresso Distress Inkt - Mini - Vintage PhotoDistress Inkt - Mini - Tattered Rose 







Woodware - Clear Stamps - Gnome WishesStempelinkt Versafine - Clair Ink Pad - Nocturne Studio Light - Creative Craftlab - Essentials - Cutting Die - Bookmark Studio Light - Creative Craftlab - Essentials - Cutting Die - Slider Pop-Up 


Elizabeth Craft Design - Double Sided Adhesive Tape - 64mm - 2.5" (25m/27yrd) Heffy Doodle - Double Sided Adhesive Foam Strips - 3mmPapermania - Create Christmas - Pom Pom Trim Red (3m)JeJe Transparante sheets - Hitte bestendig - A5 (1PK/20VL)Crafter's Companion - Autumn Blessings - A4 - Luxury Mixed Cardstock PadUS Artquest - Mini Prills 3g - Third PlaceNellie Snellen - Sequins Assorti - WhitePicket Fence - Schudmateriaal Sequin Mix - Christmas Twist

2 opmerkingen:

Betha Horsmeier-Bouter zei

Grappig en mooi! Groetjes Betha

Ela zei

Super mooi zeg hoe je dat hebt opgebouwd! Groetjes Ela