Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





zaterdag 29 oktober 2022

Shaker ornement

Shaker ornement 

Studiolight en Craftlab


Hoi allemaal!

Leuk jullie weer te treffen op de blog! Deze keer heb ik voor iets anders gekozen dan een kaart. Wilde dit ornement met shaker toch wel eens uittesten en het werkt super leuk toch. Je kan het zelfs met kinderen doen, en alle restjes of wat je ook maar over hebt kun je als decoratie gebruiken. Klaar om aan de slag te gaan?



Ik heb gekozen voor de shaker blisters van Studiolight maar je kan gewoon gebruiken wat je eventueel in huis hebt. Het enige wat verschilt zin de maten van de blisters. daarbij heb ik ook acetate gebruikt omdat deze toch iets anders werkt. Ik heb een maat stans gekozen die net iets groter is dan de binnenkant van de blister, die er juist niet in valt zeg maar. Deze kun je aftekenen met een stift en uitknippen.


Bij acetate is het wel zo als je een afbeelding gebruikt let er wel op dat e deze ook in spiegelbeeld hebt omdat beide kanten worden bewerkt is dat iets anders dan wanneer je met papier werkt.
Je kunt zelf kiezen wat je gebruikt om de binnenkant te decoreren want het is tenslotte jou project.
Ik heb de Craftlab Falalala stempel gebruikt voor deze blister.


Hier is er nog een sneeuwberg aan toegevoegd deze kun je uit de vrije hand knippen of je gebruikt de Winterwonderland stans van Craftlab. Daarbij knip de de boompjes af en heb je een sneeuwheuvel.


Bij deze foto zie je de achterzijde daar kun je dus zien dat er in spiegelbeeld word gewerkt.


De boompjes die je afknipt kun je weer als bijvulling gebruiken, je zal zien dat deze niet echt in spiegelbeeld te gebruiken zijn maar er komt sneeuw over dus je zal er niets meer van zien.


Om de boom en heuvel wat te decoreren heb ik Foam ball clay van Craftemotions gebruikt. is wel een beetje priegelen met je pincet maar het heeft wel een leuk resultaat.


Terwijl de foam balls aan het drogen zijn deze vierkante blister ook uitgesneden , daarbij gebruik gemaak van Paperpad Snowflake kisses van Craftlab, en dezelfde standjes om ze bij elkaar te doen passen.


Het was even zoeken hoe je de blisters het best tegen elkaar plakt. Eerst alles anti statisch maken, dan vervolgens je shaker materiaal in de blister doen. Vervolgens de decoratie er voorzichtig in leggen als het goed is heb je maar een fijn randje over aan je Acetate dan heb ik voorzichtig wat decoratie voor de blister op de afbeelding gedaan. ik heb Duch doobadoo lijm gebruikt aan beide zijden en voorzichtig alles aangeduwd.


Zo ziet het eruit wanneer ze zijn samen gelijmd. En dan wachten tot het droog is, wat voor mij heel moeilijk is :)



Al naar gelang de afwerking die je kiest ga je merken dat de blister als hij samen is gekleefd te grote randen heeft. Deze kun je een heel stuk afsnijden als de lijm droog is.


Dan werk je af zoals je zal wenst, vergeet wel je lintje er niet tussen te kleven!
Wel misschien nog een tip gebruik geen te dik cardstock in deze blisters het word dan snel heel dik en moeilijk om de blisters mooi te kunnen samen kleven.



Ik heb voor deze voorbeelden de kleinste blisters gebruikt maar je kan natuurlijk kiezen wat je gebruikt.
Hopelijk hebben jullie met dit voorbeeld wat inspiratie opgedaan en mogen we voorbeelden zien verschijnen op facebook van jullie creatie's dat zou super tof zijn!
Veel knutselplezier!

Als je op de plaatjes hieronder klikt kom je op de juiste pagina bij Hobbyvision.

Studio Light - Essentials - Shaker Window Blister Rectangle Studio Light - Essentials - Shaker Window Blister OvalStudio Light - Essentials - Shaker Window Blister Square Studio Light - Essentials - Shaker Window Blister Round 

Studio Light - Creative Craftlab - Essentials - Clear Stamp - Fa la la la la Studio Light - Creative Craftlab - Friendz - Paperpad - Snowflake Kisses  Studio Light - Creative Craftlab - Essentials - Cutting Die - Winter Wonderland Studio Light - Essentials - Cutting Die - Square Shaker Frame  Studio Light - Essentials - Shaker Die Cut Stencil - Circle SL-ES-CD177 CraftEmotions - Foamball clay - glitter witCombinatieset - Dutch Doobadoo Lijmtubes (3 tubes)Vaessen Creative - Stansmachine Cut Easy Mini - Mint 

3 opmerkingen:

Betha Horsmeier-Bouter zei

Prachtig! Groetjes Betha

Wilma zei

Je hebt schitterende hangers gemaakt Cindy, wat mooi gedaan zo! En bedankt voor de uitleg hierbij.
GROET, Wilma.

lagrou cindy zei

Dank jullie wel hoor Betha en Welma.