Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





maandag 17 april 2023

Best Wishes for Christmas

Hallo allemaal,

Eindelijk lijkt de lente in aantocht en lijkt de kerst nog ver weg, maar toch wil ik jullie deze keer inspireren met een kerstkaart. In de Facebook groep Create it with HobbyVision loopt het hele jaar door de challenge 12 Months of Christmas. Je maakt dan elke maand een kerstkaart met een bepaald thema en in oktober, november, december maak je 2 kerstkaarten. Zo heb je aan het einde van het jaar geen stress om al je kerstkaarten op tijd af te hebben. 


Ter inspiratie heeft Tiets een live gegeven waarbij zij een sok heeft gemaakt. Dat heeft mij geïnspireerd om ook een kerstsok op een kaart te verwerken. Hiervoor heb ik een ander patroon gebruikt. Wanneer je op Pinterest kijkt, vind je allerlei patroontjes.


Ondanks dat een kerstsok best traditioneel is, wilde ik de kleuren van de kaart juist niet traditioneel. In dit geval heb ik gekozen voor blauw in combinatie met kraft. De kaart is 15 cm x 15 cm en de maat van de sok heb ik aangepast aan de maat van de kaart door de afbeelding in Word te zetten en dan te vergroten of verkleinen. De uiteindelijke maat van de sok is +/- 15 cm hoog en +/- 12 cm breed. 


Na alle onderdelen gesneden en geknipt te hebben, heb ik eerst de sok in elkaar gezet.

Op een foto hierboven zagen jullie wat kleine gestanste paperclips liggen. Een van de thema's in de challenge 12 Months of Christmas is 'verwerk een paperclip (of bedeltje) op je creatie. 
Voor de paperclipjes heb ik de stans uit de JMA collectie Write Your Story gebruikt.

Wanneer ik aan een kerstsok denk, denk ik automatisch aan cadeautjes, maar ook aan Candy Canes. Een hele tijd geleden heb ik met papierklei en een mould van Prima Marketing kleine Candy Canes gemaakt. Deze heb ik voor deze creatie op kleur gebracht met Distress Oxide. Die kleur vond ik toch wat te fel en daarom heb ik hem wat afgezwakt met Vintage Photo en vervolgens heb ik nog wat gouden wax aangebracht.


Het designpapier wat ik voor deze kaart heb gebruikt is Twas the Night Before van Crafter's Companion. Het blauwe mat laagje heb ik gemaakt met de PaperPad van Studio Light.
De tekst heb ik gestempeld met Middas Spectrum Noir Metallic Gold. En met een oudere stans van Studio Light heb ik nog wat cadeautjes gemaakt.


Ik hoop jullie met deze kaart geïnspireerd te hebben. Alle producten die ik heb gebruikt, vind je in de webshop door op de foto hieronder te klikken.

Leuk dat je dit bericht hebt gelezen en tot de volgende keer!





2 opmerkingen:

Betha Horsmeier-Bouter zei

Heel mooi! Groetjes Betha

martina's kaartjes zei

die is leuk geworden ! mooi gemaakt
grtjs,martina