Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





vrijdag 21 april 2023

Spelen met stamping foam

 Spelen met Stamping foam.

Met Crafters Companion.



Hoi allemaal!

Deze keer iets dat toch al een hele tijd op mijn verlanglijstje stond. De stamping foam, na wat onderzoek er aan begonnen en ik moet zeggen het valt super goed mee. Eerlijk ik had het niet gedacht. 



Dit is dus de verpakking, er zitten vier stuks in afmetingen 7,6cm x10,8cm op 2cm hoog. Dit is soms het enige minpuntje is dat ze niet groot zijn. Maar met vier stuks in een verpakking kom je zeker lang toe.





Zo zien ze eruit. Ik had eigenlijk wat schrik omdat ik eerst dacht dat ze zeer breekbaar waren maar dat zijn ze zeker niet. Ze voelen sponsig aan maar toch stevig.



Ik heb wat washi tape genomen en aan de achterkant van één blokje gedaan. Het is dus de bedoeling om het blokje met je heat tool te verwarmen en dan in iets te drukken. Als je het zo doet heb je een gelijkmatiger oppervlak om het blokje ergens in te duwen.



Dus het blokje goed warm maken is zeker nodig dan iets om een afdruk te maken dus heb ik gekozen om het te proberen in een embossingfolder. en kijk het lukt heel goed.



Dat is dan het afdruk of stempel zeg maar. het foam is wat stug dus hou daar rekening mee. Gebruik ook watergedragen inkt. Dus inkt die reageert op water anders blijft het aan het blokje zitten. Je kan meerdere afdrukjes maken met één maal inkt door te benevelen met water.



Tip: door het foamblokje te verwarmen verdwijnt de afdruk weer dan kun je hem opnieuw gebruiken voor iets anders.

Dan hebben we de stansen geprobeerd en weer was de afdruk zeer goed. Het is natuurlijk anders dan stempelen deze is meer grunche.




Ik gebruikte hoofdzakelijk Oxide inkten dan is er ook een verschil als je water beneveld of niet. Links zonder water en rechts met water.



Dan heb ik de mdf die cuts van Stamperia genomen die ik nog had liggen en daarmee een afdruk gemaakt.



Deze is dan weer met een ril bord gemaakt.


Zoals je ziet kan het met heel veel dingen gebruikt worden. Ik heb er veel meer gemaakt maar het kan niet allemaal in deze blog geplaatst worden. Het foam kun je met allerhande huis tuin en keuken spulletjes gebruiken. Mandjes, schelpjes stansen , embossingfolders een stempel maken van iets dat je uitstapt. laat vooral je fantasie werken en probeer dingen uit. Ik ga het zeker nog met Distress inkt proberen maar voor deze keer had ik al zo veel achtergrondjes gemaakt. Het formaat zou denk ik wel goed zijn ATC kaartjes misschien ook een idee.






Voor alle kaartje heb ik de stans set van Creative Craftlab gebruikt met craft cardstock. Dat is een makkelijke mannier om een aantal kaartjes in één keer te maken. 


Het rechthoekje heb ik op 1cm gerild dan kun je het kaartje staand maken.

Dit was de achtergrond gemaakt met dezelfde stans set van Craftlab.


Deze is de achtergrond gemaakt met de embossing folder van Craftlab honycomb.


Deze achtergrond is gemaakt met de mdf van Stamperia.


Deze is ook met de mdf van Stamperia.

Deze is achtergrond is gemaakt met een ril bord.

Deze is ook gemaakt met het ril bord.

Mijn ervaring met de stamping foam is dat het zeer veelzijdig is. Je kunt vrij creatief zijn met het ontwerpen van je eigen stempel. Het is ook herbruikbaar, alle achtergronden zijn gemaakt met één blokje.
Reinigen kan gewoon met water. Het enige minpuntje misschien is het formaat. Maar ik heb me zeker kunnen uitleven.
Ik hoop dat jullie wat inspiratie kunnen opdoen met deze foam en zelf er mee aan de slag gaan, vergeet vooral je creaties niet te delen dat is super tof!
Veel knutselplezier!

Wil je meer weten of een artikel druk dan op het fotootje.



Crafter's Companion - Heat and Mould Stamping Foam (4st)Vaessen Creative - Score Easy Scoring Board - OFFWHITE (centimenters)Stamperia - Greyboard A4 - Gears and Clocks



Studio Light - Creative Craftlab March - Essentials - Embossing Folder - HoneycombStudio Light - Creative Craftlab March - Essentials - Cutting Die - Nested Rectangles Joy! Crafts - Kraft papier A4Crea Time - Ribbelkarton bruin - 25 x 35 cm - 10 vel ScrapBoys - POP UP Paperpad - Vintage Legend VILE-11 Vaessen Creative - Jute band - Naturel - 25mm / 5 meter Crafter’s Companion - White Multi-Purpose Stamp Cardstock - A4 / 60 velVaessen Creative - 3-in-1 Corner Punch Lettertang - Dymo - Omega 12748 Q930100 Ranger - Mini Mister - 3 stuks



4 opmerkingen:

Els zei

Je hebt super leuke creaties gemaakt en bedankt voor de duidelijke uitleg!!
Groetjes, Els

martina's kaartjes zei

heel mooi geworden,
grtjs,martina

Betha Horsmeier-Bouter zei

Prachtig allemaal. Ik heb die blokjes ook maar gebruik ze eigenlijk niet zoveel maar ga ze toch maar weer eens tevoorschijn halen nu ik jouw prachtige creaties zie. Groetjes Betha

Femmy zei

Het is een leuke maar wel oude techniek, Nellie Snellen had dit al en die had ook A5 formaat en verschillende figuren dat was Magic Foam en Ranger heeft het ook uitgegeven.
Ook erg leuk met embossingfolder te gebruiken.
Succes!