Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





zondag 9 april 2023

Paas-/cadeaumandje - digi-workshop

Hallo allemaal,

Nu het alweer Pasen is en je overal leuke mandjes te koop ziet voor de kinderen, ben ik ook aan de slag gegaan voor 2 peuterzusjes. Een mandje met 2 haasjes/konijntjes erop, gevuld met lekkers. Dit mandje kun je natuurlijk ook maken voor een geboorte en vullen met o.a. een rompertje/speen/sokjes of voor een zieke met fruit of met servetten en leuks om iemand uit te nodigen voor een picknick, koekjes passen er ook leuk in, kleine vakantieflesjes zeep, etc. etc. etc.. Niet iedereen knutselt voor Pasen, maar opties genoeg voor dit mandje! Het mandje is ongeveer 12,5 cm breed op de langste zijde, dus er past best veel in en is eenvoudig te maken. Ik heb het mandje versiert met de lieve konijntjes van Eline, lieveheersbeestjes, bloemetjes en wat graspollen.


-----

Digi-workshop Paas-/cadeaumandje

Wat heb je nodig?
- 1x designpapier/cardstock 21 x 21 cm
- 2x designpapier/cardstock 2 x 20 cm
- 4 splitpennen/tape/lijm
- Mesje/schaar/schroefpons/prikpen
- Decoratie naar eigen keus en smaak

Hoe maak je het Paas-/cadeaumandje?
Basis
Neem het stuk papier van 21 x 21 cm en ril dit aan op zowel de breedte als lengte op 7 en 14 cm:
- Ril vervolgens bij de 4 vierkanten op de hoeken op 2,4 cm en 4,7 cm vanaf de zijkant berekend, zie foto hierboven
- Ril op de bovenste en onderste middelste vierkanten vanaf het midden naar de punten, zodat er een driehoek ontstaat (zie foto hieronder)
- Knip/snijd de rillijnen van 2,4 cm en 4,7 cm in en de driehoek in het midden boven en onder: kijk voor de duidelijkheid op de foto hieronder:
- Doe dit zowel aan de boven als onderkant, zodat er 4 vierkanten in stroken geknipt/gesneden zijn en er 2 driehoeken zijn ontstaan
- Vouw het doosje in model, zodat de vouwlijnen scherp worden en het mandje al een beetje blijft staan:
- Plak op het uiteinde van de strookjes een stukje tape > plak vervolgens de bovenste strookjes aan elkaar vast (zie foto hieronder). Plak het zo vast, dat de basis goed in model is (ongeveer anderhalf à 2 cm overlap), doe ditzelfde ook aan de andere kant van het mandje
- Plak vervolgens de overgebleven stroken van boven naar beneden vast, door de punt tegen de rand van de horizontaal vastgeplakte strook vast te plakken. (Zie foto hieronder) Dit hoeft niet heel precies! (Je kunt dit bijknippen/-snijden later en afwerken met een kantje of rondje papier) Als het iets afwijkt maakt niet uit, maar let wel op dat de randen het mandje goed sluit en er geen kieren tussen de stroken komen
- Daarna plak je de driehoek tegen de rest aan en knip/snijd je het overtollige papier van de punt weg
- Maak met een schroefpons of prikpen op ongeveer een kwart vanaf de zijkant 1 cm vanaf de bovenkant een gaatje, zowel links als rechts aan beide zijden, dus 4 gaatjes in totaal. Mijn mandje is ongeveer 12 cm breed bovenaan, dus bij mij zitten de gaatjes op 3 cm vanaf de zijkant en 1 cm van de bovenkant

Hengsels
- Neem de smalle stroken papier en maak bij beiden op 2 en 18 cm in het midden (1cm van de zijkant) een gaatje 
- Doe een splitpen door de gaatjes in de basis en maak de hengsels eraan vast.

- Nu komt het leuke werk: het mandje naar eigen idee versieren en iemand blij maken!

-----

Ik hoop dat jullie het weer een leuke digi-workshop vonden en wie weet zie ik jullie variaties ook wel in blogland voorbij komen, zou leuk zijn! Als er nog vragen/onduidelijkheden zijn, laat het dan weten: probeer ik antwoorden en duidelijkheid te geven. 
Hobbygroet,
Lisanne

De gebruikte materialen staan eronder: als je op het plaatje klikt, kom je direct op de pagina van het product in de webshop.

Geen opmerkingen: