Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





donderdag 6 april 2023

Cute Ladybug met Craftemotions.

 Cute Ladybug.

Met Craft Emotions.



Hoi allemaal!
Wat vliegt de tijd toch hé, het begint toch te kriebelen om eens wat vrolijke kaartjes te maken.
Deze keer voor deze grappige stempelset van Craft Emotions gekozen.
En de Copic markers niet te vergeten.


Als je meerder stempels als afbeelding wil gebruiken moet je eigenlijk deze die je als focal point wil eerst stempelen. Dus voor dit kaartje is het de bloem die ik op de voorgrond wil. Dan is het beslissen waar, ik heb de helft van het kaartje genomen en hem er iets boven gezet. Doordat ik slimline als basis gebruik wil ik hoog gras met een bloem die eruit steekt. Maar je kan hem plaatsen waar jij hem het leukste vind natuurlijk.


Sorry voor de veel gebruikte achtergrond maar het is een sticky sheet en de stempelhulp word hier echt veel gebruikt. Voor we verder gaan is het tijd om een maak te maken van de bloem. Omdat het gras hier en daar anders over de bloem word gestempeld gaan we deze maskeren. Het maak bewaar ik dan bij de stempels deze kun je meerdere keren gebruiken. Dan bepaal je waar je de grasstempel wil. Deze moeten wel gestempeld worden met een alcohol vriendelijke inkt anders gaat het uitlopen wanneer je er met Copic markers over gaat.


Dit het resultaat na het stempelen. Het steeltje van de bloem word verlengd met een Multi liner en word dan meegekleurd aan het eind merk je er niets meer van.


En dan de star off de show natuurlijk. Deze heb ik juist tegen het bloedhart gestempeld zodat hij er lekker bovenop staat.


Zoals je ziet is dit hoe ik kleur. Zodat ik goed de tekening van de illustrator kan volgen waar licht en donker zich bevinden of op de voorbeelden of op de stempels. Voor het gras heb ik volgende Copic's gebruikt:
YG03
YG25
YG17
G82
G99


Voor de bloem heb ik gebruikt:
V04
V05
V06
Voor het hart van de bloem:
Y02
Y17
E57
Voor de ladybug:

R59
R37
R24
W9
100
C3
C1
B00 (oogje)
E57 (voelsprietjes)

Een tip misschien nog is test je kleuren uit daarmee maak ik ook proefjes deze worden in een map bewaard zodat je de nr niet alleen kan terug vinden maar ook kleuren combinatie's. Is ook handig moest je bv volgende keer het gras groener willen dan hoef je net altijd alle markers af te lopen om te proberen.
En hoe meer je iets kleurt hoe beter het gaat, de eerste keer is ook een beetje zoeken je zult merken dat het de tweede keer veel vlotter al gaat.








Dit zijn nog wat foto's van dichtbij. Ik ben geen prof in het kleuren met Copic Markers maar hoop toch jullie wat inspiratie te geven om er zelf mee aan de slag te gaan.


Als afwerking heb ik de stencil van de wolkjes gebruikt en licht met Tumbled Glass Distress Inkt deze erop gezet. Dan gemat op donkerblauw cardstock. De tekst zit ook bij de stempel en vond deze als afwerking wel geslaagd erbij. 
Dank jullie wel voor het lezen van de blog! Indien vragen dan horen we het graag. Deze kunnen op de Facebookgroep van Hobbyvision worden geplaatst dan helpen we graag verder.
Heb je interesse in een product, dan kun je klikken op het fotootje en kom je op de juiste plaats terecht in de webshop.
Veel knutselplezier!




De stempelsets kunnen besteld worden bij Hobbyvision, contacteer: info@hobbyvision.nl Stempelset Bugs 1 en stempelset Bugs 6.

Copic Markers Sketch - V04 LilacCopic Markers Sketch - V05 AzaleaCopic Markers Sketch - G82 Spring Dim GreenCopic Markers Sketch - G99 OliveCrafter’s Companion - White Multi-Purpose Stamp Cardstock - A4 / 60 velCrafters Companion - Vintage Snowman - A4 Luxury Mixed Card PackPicket Fence Studios - Slim Line Mask - Cloud Coverage 4x10 Inch StencilDistress Inkt - Mini - Tumbled GlassCraftEmotions - stempel maskeer tape (6 cm - 10 meter)