Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





zaterdag 18 december 2021

Poppetje gezien? Kastje dicht...



Hallo!

Ik ben aan de slag gegaan met de Irish Shutter stans set van Elizabeth Craft Designs, alleen kwam ik erachter dat ik geen glue dots in huis heb. Gelukkig geeft Esther (Glas, de ontwerpster) een alternatief in haar uitlegfilmpje.
Dit is mijn bladzijde geworden met de Irish Shutter, op de eerste foto is het 'kastje dicht'  en op de tweede zie je het 'kastje open'.



Ik ben begonnen door de basis te stansen.
De 'worstjes' heb ik 2x gestanst met 300 grams wit papier en nogmaals 2x met designpapier.
Stans A heb ik ook 2x gestanst met 300 grams wit papier evenals stans B.
Stans C heb ik 1x gestanst met 300 grams wit papier.



Vervolgens heb ik de grotere stans met designpapier gestanst, later nog een keer met stevig kraftpapier omdat ik een stevige basis wilde:



Het hendeltje heb ik gestanst en dan 2 soorten:


De zogenoemde witte worstjes beplakte ik met de designpapier worstjes, stans A en B die ik dubbel had gestanst heb ik ook op elkaar geplakt. Daarmee wordt het geheel steviger.


De hendel plak ik op stans B, zodat ik straks makkelijker de shutter open en dicht kan doen:



Tijd om de worstjes in de openingen van stans A te schuiven, ik heb er 3 gedaan en toen vastgezet met een paperclip. Vervolgens de andere 3 en ook vastgezet met een paperclip. Hierna heb ik foam blokjes geplakt op de sterretjes van de worstjes. Hier kun je glue drops voor gebruiken, maar die had ik niet. Foam blokjes werken ook, maar het geheel wordt dikker. 
Ik plak ook foam blokjes op alle lipjes. Zo ziet het er nu uit:


Vervolgens leg ik voorzichtig stans B erop, dat doe ik vlak voorbij het onderste lipje aan de meest lege kant, zo bedoel ik:


De paperclips haal ik eraf. Nu is het moment om stans C (cirkel) erop te leggen (niet vastlijmen!!). Zodra deze cirkel erop ligt, kun je de lipjes omvouwen en zo blijft de cirkel op z'n plek liggen.


De shutter werkt nu ook:


De shutter is klaar en die ga ik verwerken op een planner pagina. Deze pagina stans ik 2x en plak ik op elkaar (ook weer voor stevigheid):


Ik plak vervolgens de shutter en de grote stans van de set op elkaar:


Let op dat je hendeltje te zien is in de opening als je shutter dicht is (zie foto hierboven).
Tijd om te versieren, ik pak er stempels en later ook nog stansen bij. De achterkant van het shuttergedeelte vul ik op met strips foamtape (meerdere op elkaar) zodat deze stabiel op de pagina plakt.



Alles opgeplakt (ik heb ook nog reinforcers gebruikt) en dan ben ik klaar.

Poppetje gezien?


Kastje dicht....


Ik hoop dat ik het zo duidelijk heb uitgelegd, Esther Glas heeft anders zelf nog een filmpje op YouTube staan met Nederlandse uitleg.

Ik wens je een fijne dag en graag tot de volgende keer!

Groetjes, Reanna

       

1 opmerking:

Betha Horsmeier-Bouter zei

Geweldig en wat een fantastische mal is dit! Groetjes Betha