Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





woensdag 1 december 2021

I will pick you

  Hallo allemaal,


Vandaag een kaart met de nieuwe lijn van JMA. Ik ben helemaal buiten de box gegaan want ik heb hele andere kleuren  gebruikt en ook nog eens de embossing folder niet in zijn geheel gebruikt.

Hij oogt een beetje vintage deze folder, zoals behang dat ze vroeger op de muren hadden. Ik wilde dat benadrukken maar dat is me niet helemaal gelukt, omdat het materiaal anders reageerde dan ik gedacht had. Ik zal dat proberen uit te leggen. Ik heb eerst het geëmboste papier met de nieuwe kleuren van Lindy's Stampgang gekleurd. Enchanted Forest heet die set. Hele gave kleuren met een mooi glimmertje.


En hier ging het mis. Ik wilde gebruik maken van de vintage paste van Stamperia en hoopte dat dit in de groeven naast de verhoogde delen bleef zitten en dat ik de rest eraf kon vegen. Alleen was de paste zo snel droog op het papier dat er weinig van af te vegen was. Het alternatief was om de verhoogde delen op te schuren zodat het patroon weer beter zichtbaar is.


Hier zie je het resultaat na het schuren. Hoewel het niet is geworden zoals ik verwacht had vond ik hem toch te mooi om weg te gooien. Ik heb vervolgens met wax nog een klein beetje kleur aan gebracht.


Hier kan je de glans en de kleuren van de wax goed zien.


En toen... Heb ik hem in stukken gescheurd. Ik ben altijd geneigd te bedenken hoe ik zo'n embossing folder in zijn geheel kan gebruiken, maar als je me een beetje kent is dat niet iets wat ik heel vaak doe. Ik heb een deel van de folder op een Gelli Plate ondergrond geplakt.


Met echt bladgoud heb ik Mulberry vezels een beetje gepimpt en op de ondergrond gelijmd. Omdat er bij deze nieuwe serie ook een paar gave bloemen stempels zitten, wilde ik die ook op een andere manier gebruiken. Ik heb ze met potloden ingekleurd en uitgeknipt. De skelet blaadjes vond ik onderin een laatje en die vond ik nog wel een leuke toevoeging. Ondanks dat het niet geworden is wat ik wilde ben ik toch wel blij met het eindresultaat. Een spreuk gevonden op internet en getypt op de type machine maken het af.


 Ik hoop dat ik met deze kaart jullie heb geïnspireerd om iets niet gelijk weg te gooien als het niet is wat je er van verwachte. Hoewel het maar een stukje papier is, is het leuk om te kijken of je er toch nog iets mee kan doen. 

Bedankt weer voor je bezoekje aan dit blog. Ik zal hieronder de producten linken.
Fijne dag, groet Mirjam