Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





woensdag 6 maart 2024

Mixed Media lente pagina

Hoi,

Het is weer mijn beurt voor een blog en tja, wat vind ik nou leuk om te laten zien? Een mixed media project natuurlijk! Meteen met een dubbelfunctie, want de Art Daily van Finnabair is weer opgestart en als maandthema hebben zij dit keer: the power of positivity. Derhalve een 'never give up' pagina in lentestijl. Ik ervaar de lente als iets positiefs en niet opgeven ook. Dit is de pagina in mijn boek geworden:


Ik ben begonnen met een lege canvaspagina in mijn Ranger mixed media boek (<link>). Voor het beschermen van de pagina eronder plaatste ik er een kladblaadje tussen:


De pagina heb ik eerst bewerkt met witte gesso (<link>):


De volgende stap (na het drogen met de heattool <link> omdat ik anders te lang moet wachten) is het werken met een Finnabair stencil (bijvoorbeeld <link>) en modeling paste (<link>).


Ik blijf het gaaf vinden, het effect van een stencil!


Ik gebruikte nog een tweede Finnabair stencil voor het deel dat ik niet met het eerste stencil had bewerkt, zo gaaf om twee effecten op 1 bladzijde te maken! <link> 


De moeilijkste stap (vind ik), kleuren! Ik koos ervoor om de achtergrond heel zacht te houden en om te werken met Finnabair mica poeder <link> 


Zo mooi, het zachte effect!


En nu, wat wil ik er dan op? Na wikken en wegen besluit ik om de Tim Holtz Vault Funky Floral Wreath (stansset) te gebruiken <link>
Met VersaMark (<link>) en embossing glaze (<link>) geef ik de stansjes net wat meer body (lees: meer glans en kleur).


Onder de krans wil ik wat meer kleur aanbrengen, dan springt de krans er straks goed uit! Het papier oogt wat roze en paars, vandaar dat ik de Finnabair Impasto verf erbij pak <link>.


Ik heb de verf er met een toetendoekje op gedept en vervolgens de stansjes erop geplakt. Omdat ik nog wat miste heb ik nog gestempeld.
Stempel: <link> 
Versafine Clair: <link> 


Ik vind 'm al zoooo mooi! Misschien mag je dat niet van je eigen werk zeggen, maar in dit geval maak ik een uitzondering.


Tot slot besluit ik er nog een tekststickertje aan toe te voegen en dan ben ik klaar:


Het eindresultaat!



Bedankt voor het lezen en kijken en tot de volgende keer!
Liefs, Reanna