Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





dinsdag 10 augustus 2021

Be brave, do good, be you

 Hallo allemaal,

De stempel van Studio Light met de mooie klaprozen, die vond ik erg mooi en tja, die moest natuurlijk met mij mee naar huis. Alleen had ik er nog geen tijd voor gehad om er iets mee te maken.

Maar nu heb ik er dan een kaart mee gemaakt. Ik heb in een paar stappen er wat uitleg bij gemaakt. Niet van alle stappen zijn foto`s maar ik zal het in de tekst verder uitleggen.

Allereerst heb ik een stuk aquarel papier bestempeld met de gehele stempel. Hiervoor gebruikte ik de Versafine Clair  - Nocturne inkt.

Ook zette ik de stempel op een stuk maskeer papier, dat is papier wat je tijdelijk ergens overheen kan plakken. Hier uit knipte ik de klaprozen en de bijtjes. En die plakte ik OP de gestempelde afbeelding die op het aquarel papier was gezet.

 

Daarna heb ik met twee kleuren Distress inkt de kaart in zijn geheel in kleur gezet. Ook gewoon over de rozen en de bijtjes, want die zijn afgedekt met het maskeer papier.

Daarna heb ik nog wat van de inkt op mijn craftsheet gedrukt en er een beetje water op gesprayd, zoveel dat er wat druppels ontstaan. Hier heb ik de kaart in geduwd.

Dit vervolgens een beetje met de heattool droog gemaakt. Niet te dichtbij want anders blijft het maskeer papier zo plakken. Maar je kan het ook gewoon aan de lucht laten drogen.

Met dezelfde kleuren Distress inkt heb ik nog wat stempels gezet zoals de cirkeltjes. Die kun je dan heel lichtjes zien. De donkere cirkels zijn van de eerste stempel.

Toen de achtergrond naar mijn zin was, heb ik het maskeerpapier verwijderd. Dit is nu mooi wit gebleven. Als de maskeer figuurtjes nog mooi heel zijn, kan je ze eventueel op een sheet plakken en bewaren voor een volgende keer.


Toen kon het inkleuren beginnen. Hiervoor heb ik diverse merken aquarel stiften gebruikt, waarvan ik vergeten ben om op te schrijven welke, maar de merken waren van Studio Light en de Zig markers.


Langs de randen van het kleurwerk heb ik nog een beetje schaduw gemaakt met een Stabilo All.
Deze kan je heel lichtjes op het papier aanbrengen en dan met een waterpenseel uitvloeien.

Als laatste heb ik nog wat met een witte posca pen gespetterd en heb er een tekst op gezet.
De tekst heb ik met een blauwe inkt gedaan van Izink.

Daarna de kaart nog gemat op wat groenig cardstock en als laatste een deel zwart cardstock.

Dat was het weer voor vandaag, ik wens jullie een fijne dag verder,



   




   


   

3 opmerkingen:

Angélique zei

Wauw, wat een kunstwerk, Janet!

Betha Horsmeier-Bouter zei

Wat prachtig en leuke techniek! Groetjes Betha

Mirjam1702 zei

Prachtig!!