Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





maandag 16 augustus 2021

Miles Apart Pocket letter

 Hallo allemaal,

 Een Pocket Letter daar had ik nog nooit van gehoord. Deze had ik nog wel in de kast liggen, nu nog mooi designpapier erbij zoeken. En dat is Miles Apart van Maja Design geworden. Een Pocket letter bevat 9 vakjes die van boven op zijn en dus een pocket vormen.


 Van het designpapier heb ik negen verschillende rechthoeken van 6.4 x 8.9 gesneden. Hiervan zijn de randjes allemaal gedistresst met Vintage Photo Distress Inkt van Ranger. En deze alvast in de pockets gedaan.


Met de window shaker stansmal en creme kleurig designpapier een doily gestanst. Het plaatje van de bloemen komt ook uit het designpapier en dit op maar geknipt. In de doily zitten kleine gaatjes en daar heb ik een stuk lint door gedaan. Het is wel even een dingetje om te doen maar het lijkt erg leuk. In de shaker zitten allerlei leuke schudmaterialen en daarachter plak ik het bloemenplaatje met dubbelzijdig tape. Hierover komt de doily en ook deze wordt opgeplakt met dubbelzijdig tape.


Nu begint het leuke werk, het versieren van de pockets. Zoals je ziet zijn ze allemaal verschillend. In de bovenste rij heb ik taartrondjes, uitgeknipte bloemen, vlinders, kant, jute, kraaltjes etc. gebruikt. Sommige dingen plak ik op het kaartje zelf en andere dingen op de pocket. Dit heb ik gedaan met Tacky Glue zodat ik zeker weet dat het goed vast blijft zitten.

Dan de middelste rij. Links en rechts een label van het designpapier. De een op het kaartje geplakt en de ander op de pocket. Op de middelste pocket een veiligheidsspeld die ik nog had liggen. Hier heb ik allerlei leuke kraaltjes aangeregen.

Tot slot de onderste rij. Onder de doily heb ik een stuk kant met dubbelzijdig tape over 2 pockets geplakt. Van tevoren wel even uitmeten waar de shaker komt te zitten. Met een lijmpistool de roze bloemetjes opgeplakt. Wel opletten dat je geen dingen rechtstreeks op het plastic plakt als je het lijmpistool gebruikt. En rechts weer de andere helft van het taartrondje opgeplakt met nog wat andere frutsels.

Als laatste een mooie strik aan de shaker gemaakt en daarop een mooie kraal. Aan de achterkant van de shaker dubbelzijdig tape gemaakt en dit geheel links onder over de 4 pockets geplakt. Door de linker rand met de gaatjes heb ik een stuk kant geregen en een strik in gemaakt met daarop een roze strik van hemp cord en een houten knoop.

Het was een erg leuk project om te maken en ik hoop dat ik jullie er ook mee kan inspireren. Graag tot de volgende keer.


Alle gebruikte producten zijn te koop bij www.hobbyvision.nl. Door op de afbeelding te klikken kom je op de juiste plaats in de webwinkel.


     
     
     
  

2 opmerkingen:

Betha Horsmeier-Bouter zei

Prachtig! Groetjes Betha

bolletjelucky.blogspot.com zei

Heel gaaf om weer eens een pocketletter te zien Petra en je hebt hem heel mooi gedecoreerd.
Lieve groetjes Miranda