Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





vrijdag 25 november 2022

Wax seals

Hallo allemaal,

Onlangs liet Jenine in een showtime de nieuwe Envelope Seal Kit van We R Memory Keepers zien en ik was er meteen verliefd op! Het is heel leuk om je mooie creaties af te werken met een extra persoonlijke finishing touch. 
Hoe je de wax seal kunt gebruiken, laat ik jullie in dit blogbericht zien.


Voor een slimline kaart die ik heb gemaakt, heb ik uit het papier Vintage Florals van de The Paper Boutique een envelop gestanst met de Slimline Enveloppe stans uit de JMA collectie.
Ik heb 2 keer de basis gestanst en de envelop sluiting. Dit alles heb ik aan elkaar geplakt, zodat de losse onderdelen een envelop worden. 

Vervolgens heb ik de envelop aan de kant gelegd en ben ik eerst de wax seals gaan maken. Ik heb mijn wax pistool (let op, dit is niet hetzelfde als je lijmpistool, maar een andere) aangezet en gevuld met een wax staaf die bij de Envelope Seal Kit van We R Memory Keepers zit. 

Toen dit op temperatuur was, heb ik een flinke klodder wax op mijn Craftsheet gemaakt en daarin 1 van de stempels gezet. 



De wax moet even een paar minuten uitharden voordat je de stempel weer kunt verwijderen. Daarna heb ik dit nog een keer gedaan met een andere stempel.


Vervolgens heb ik er wax bij gepakt en deze heel licht over de waxzegels aangebracht om wat meer accent aan te brengen. 





Deze waxzegels wilde ik graag op de envelop verwerken die ik eerder heb gemaakt. 
Om de envelop te sluiten heb ik een Turn Mount met een kleine splitpen bevestigd aan de envelop, maar dit vond ik niet mooi qua afwerking. Ik wilde de Turn Mount wegwerken achter een waxzegel. Hierbij moet je wel opletten dat de Turn Mount moet kunnen blijven draaien en dat hij niet helemaal achter de waxzegel verdwijnt. 
Rondom de Turn Mount heb ik Foamtape aangebracht om zo de hoogte te krijgen die nodig is zodat de Turn Mount kan blijven draaien en ook zodanig dat hij niet achter de waxzegel verdwijnt. 


Vervolgens heb ik ook wat foamtape op de waxzegel aangebracht en deze bevestigd op de envelop. De Turn Mount blijft nu draaien en verdwijnt niet achter de waxzegel.


De 2e waxzegel die ik heb gemaakt, heb ik samen met een labeltje en een plaatje van bloemen op de envelop geplakt met dubbelzijdig tape. 


Ik hoop jullie hiermee een idee gegeven te hebben wat je kunt doen met de Seal Wax. 
Dank je wel voor het lezen van dit blogbericht en de producten die ik heb gebruikt, vind je in de webshop door op de foto's te klikken. 

Tot de volgende keer!