Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





donderdag 17 maart 2022

Cadeau tasje

Hallo allemaal,


Vandaag ben ik weer aan de beurt om jullie inspiratie te geven. Deze keer heb ik een klein kadotasje gemaakt om leuk een kadootje in te stoppen.
Ik heb er een kadotasje in baby-thema van gemaakt.
We beginnen met een stuk cardstock te snijden van 8,5 x 25 cm en deze rillen we op de lange zijde op 10,5 en 14,5 cm en vouw deze rillijnen.


Het volgende stuk cardstock dat gesneden moet worden, is een stuk van 11,5 x 6 cm en deze moet 2x uitgesneden worden. Deze 2 stukken moeten gerild en geknipt worden zoals op onderstaande foto.

Eerst aan 1 korte zijde het cardstock op 1 cm rillen. Op de lange zijde moet er gerild worden op 1, 3 en 5 cm.
Nu moeten er als volgt nog 2 kleine rillijntjes bijgetekend worden: Vanaf de 1 cm rillijn aan de korte zijde, moet er 2 cm hoger op de middelste rillijn, een hulpstipje gezet worden.
Vanaf dit punt moeten er naar beide zijden, diagonaal een rillijn worden gezet naar beneden naar de kruisingen op de 1 cm rillijnen.
Als laatste moeten er nog 2 kleine stukje weggeknipt worden, de 2 kleine vierkantje op beide hoeken, zie hiervoor onderstaande foto. Nu de rillijnen vouwen als op onderstaande foto.
Als laatste hebben we nog 2 kleine stukjes cardstock nodig van 5 x 6 cm. Deze stukjes moeten als op onderstaande foto worden afgetekend en dan het middenstuk eruit en de 2 hoekjes schuin afsnijden.
Nu hebben we al het benodigde cardstock gesneden en gerild, nu kunnen we het kado-tasje in elkaar gaan zetten.
Doe op de 2 stukken cardstock van 11,5 x 6 cm op de 1 cm gedeeltes dubbelzijdig tape. Deze 2 stukken cardstock vormen de zijkanten van het kado-tasje. Het kleine plakstrookje moet op het middenstuk van het grote stuk cardstock van 8,5 x 25 cm geplakt worden, zie onderstaande foto.
Nu kunnen de grote plakstrookje van 1 cm aan het grote stuk cardstock geplakt worden, zodat er een tasje zonder handvatten ontstaat.




Van de 2 kleine stukjes cardstock van 5 x 6 cm maken we 2 handvatten, door het onderste stuk aan de binnenkant van het tasje te plakken.


Als laatste moet het tasje natuurlijk nog gepimpt worden. Ik heb 2 matlagen gedaan, eerst 1 van gekleurd cardstock van 8 x 10 cm en daarna een stuk van designpapier van 7,5 x x 9,5 cm . Het toffe designpapier wat ik gebruikt heb komt van Craft ‘o Clock.
Bij dit designpapier is ook een set met knipplaatjes verkrijgbaar, waarmee je de creatie heel tof kunt oppimpen.
Verder gebruikte ik nog een snijmal en stempels uit de nieuwe baby-release van Carlijn Design.
Ik hoop dat ik jullie weer wat heb kunnen inspireren met dit kadotasje.
Tot een volgende post!
Groetjes






2 opmerkingen:

jackelien zei

Prachtig cadeautasje.
Groetjes Jackelien

Betha Horsmeier-Bouter zei

Heel mooi! Groetjes Betha