Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





vrijdag 23 december 2022

Mixed media

 Hoi,

Wat leuk dat je dit blogbericht komt lezen! Deze keer heb ik een mixed media project ter inspiratie.


Een tijd geleden heb ik in de Facebook groep van HobbyVision laten zien dat ik voor het eerst moulds had gevuld met resin. 


Na ruim 24 uur drogen heb ik de figuren uit de moulds gehaald. 

Ik had ook moulds gevuld met papierklei en die waren ook klaar voor gebruik.


En vervolgens was het tijd om te gaan bedenken hoe en wat ik er mee ging maken.
Op een wit vierkant canvas wat ik nog had liggen heb ik een laag gesso aangebracht. Je kunt deze creatie ook prima maken op Greyboard van Dutch Doobadoo en dan daar eerst een laagje gesso op aanbrengen.

Vervolgens heb ik een stencil gepakt en heb ik met structuurpasta in een diagonale lijn een gedeelte van het stencil aangebracht. 

Behalve de Papierklei en Resin figuurtjes heb ik ook nog Chipboard er bijgepakt en ben ik voor mezelf een compositie gaan maken. Waar wil ik wat hebben en hoe vind ik het leuk. Toen ik de juiste compositie gevonden had, heb ik er een foto van gemaakt om er zeker van te zijn dat het straks als het vastgeplakt gaat worden weer net zo komt te liggen.


Voordat ik alles ging vastplakken, heb ik het chipboard en de Resin en Papierklein in de gesso gezet. Dat voorkomt dat de Acrylverf die ik later ga gebruiken in het materiaal gezogen wordt. 
In dit geval heb ik er voor gekozen om alles in de zwarte gesso te zetten met het idee dat later de kleuren intenser lijken. Je kunt uiteraard ook voor witte gesso kiezen.


Ik wilde bij dit project o.a. graag werken met de Flakes. Voordat ik alles vastplakte heb ik eerst de rozen met de Flakes bewerkt.


Vervolgens heb ik alles vastgeplakt op het canvas. Ik heb hiervoor mijn lijmpistool gebruikt, maar ook Modpodge als gelmedium. 


En toen sloeg de twijfel en de creatieve blokkade toe... Hoe nu verder, welke kleuren? Wat als het mislukt?
Ik heb het toen een paar weken opzij gelegd, maar het project bleef me aanstaren....
Uiteindelijk heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben aan de slag gegaan. Ik heb mijn Acrylverf, Micapowders van Finnabair, de Flakes en mijn waxjes er bij gepakt en ben wat kleuren bij elkaar gaan zoeken. Ik wilde een wat Vintage achtige look hebben.



Zonder al te veel nadenken ben ik kleur aan gaan brengen, water toe gaan voegen om de verf te laten lopen en wat af te zwakken qua kleurintensiteit. 

 

Nadat dit goed droog was, ben ik met de waxjes aan de slag gegaan en heb ik bijvoorbeeld met Old White van Finnabair hier en daar de kleurintensiteit nog wat afgezwakt. Ik ben hier net zo lang mee doorgegaan totdat ik tevreden was met het resultaat. 

Ik hoop jullie met dit blogbericht geïnspireerd te hebben om zelf ook aan de slag te gaan.
Alle producten die ik heb gebruikt, kun je in de webshop vinden door op de foto's hieronder te klikken.

Leuk dat je dit bericht gelezen hebt en graag tot een volgende keer!






2 opmerkingen:

martina's kaartjes zei

helemaal mooi en leuk gemaakt
grtjs,martina

Betha Horsmeier-Bouter zei

Prachtig! Groetjes Betha