Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





woensdag 16 februari 2022

Facebooklive - Tracing paper en Watercolor ground met Janet

 Hallootjes,


Hier ben ik weer met een kaart die ik tijdens een live uitzending heb gemaakt.



Deze kaart is ontstaan door eerst op een A5 formaat aquarel papier drie kleuren Cadence Hybrid Acryl verf te zetten. Dit heb ik met een brede kwast gedaan.
Dit goed gedroogd en hierop heb ik twee delen geplakt van het tracing paper. Dit papier lijkt een beetje op dik vellum waar leuke prints op staan. Ik heb er een tweetal hoeken uitgescheurd en met een gel medium op het schilderwerk geplakt.

Over dit geheel heb ik de stempel van de annemoon gezet met zwarte Versafine clear.
Vervolgens heb ik de watercolor ground in het wit aangebracht op deze stempel en na het drogen heb ik er de stempel nogmaals opgezet en het ingekleurd met waterverf. Doordat die ground er onder zit kan je dus op allerlei ondergronden werken met producten op waterbasis.

De vlinders die rechts bovenaan zitten, die staan geprint in het tracing paper en daar heb ik een transparante ground op gezet. Daarna rechtstreeks de vlinders voorzien van kleur met een waterverf.

Langs de randjes van de bloem en de vlinders nog wat zwart aangezet met een Stabillo All potlood en uit een folie vel heb ik nog een vlinder geknipt en er bij op geplakt.

Het geheel heb ik gemat op een zwart stuk cardstock.

Ik vind dit weer een leuke techniek, en dit is ook te gebruiken op diverse andere materialen, zoals hout of steen, als het maar te beschilderen is met de watercolor ground.

Wil je de live nog eens bekijken, dan kan je dat hier doen:




En de producten, die hebben we ook netjes voor je op een rijtje gezet:


Ik dank je weer voor het langskomen, en graag tot gauw,



 

2 opmerkingen:

tine zei

beste Janet,
ik was al een tijdje bezorgd , ik zag je nergens verschijnen... gelukkig hier een uitzending, en een zeer leerrijke uitzending! dank je hiervoor
lieve groetjes
Tine

Ufa88kh zei

I read the whole post and this is related to an amazing niche.
Here I am sending links to some blog please read my blogs.
wordpress
blogspot
youtube
ភ្នាល់បាល់​ អនឡាញ