Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





dinsdag 22 februari 2022

Facebooklive - Vintage, shabby chic mixed media canvas met Reanna

 Hoi!

Tijdens een Facebook live op vrijdag 4 februari 2022 maakte ik (een deel van) een shabby chic mixed media canvas. 

Het idee om dit te maken kwam door een mooi moodboard dat ik zag van de februari challenge van Art Daily Cafe (Finnabair). De trefwoorden waren: Dusty Rose, words and love.
Dit is mijn versie geworden:

Dusty Rose is de kleur van de impasto verf die ik heb gebruikt, er zijn veel woorden terug te vinden op het canvas en de liefde vind je door de vele hartjes, maar zie je ook terug in mijn liefde voor vintage en shabby chic projecten.
Een paar close-ups:




Zo'n canvas maak je echt stap voor stap en het duurt een aantal dagen om te maken, al was het maar omdat de klei lang moet drogen. Ik ben dan ook gestart met het doen van de klei in de mallen. Ik gebruikte paper clay (dat weegt haast niets).



De mallen van Finnabair (Prima Marketing) zijn ontzettend gedetailleerd en van hoge kwaliteit. Ik vind ze oprecht prachtig!

Ik maakte ook zelf bloemen. Dat deed ik met vellum en de Florals6 van Elizabeth Craft Designs:



Later heb ik impasto verf onder een aantal blaadjes gedaan, zodat het witte vellum eroverheen viel. Wat je dan krijgt is een dromerig effect:




Ik heb meerdere hartjes gestanst en deze bewerkt met een stencil en modeling paste. Later heb ik de hartjes nog gekleurd met de impasto verf.



Het canvas zelf moest ik ook een dag eerder voorbereiden want de crackle paste moest een nacht uit zichzelf drogen. Tijdens de live bracht ik nog met twee verschillende Finnabair stencils modeling paste aan en kleurde ik met twee kleuren impasto verf (bruin en de Dusty Rose) met behulp van een babydoekje en water:



Tussendoor kijk ik overigens altijd even hoe ik de layout ongeveer wil hebben:


De kleimallen kleurde ik tijdens de live met ook de impasto verf, maar ook met witte matte wax:


Toen alle mallen waren gekleurd, de hartjes klaar waren en de bloemen ook kon het plakken beginnen. Heerlijk werk om te doen!





Mocht je het filmpje nog eens willen zien, dan kun je hier op klikken:


Kijk jij met je telefoon? Dan is dit de link:

De gebruikte artikelen vind je hier:

Bedankt voor het lezen en kijken!
Liefs, Reanna

2 opmerkingen:

Betha Horsmeier-Bouter zei

Super mooi allemaal! Groetjes Betha

marcha zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.