Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





vrijdag 18 februari 2022

Kado-doosje

 Hoi allemaal,



Vandaag is het mijn beurt om weer een leuke creatie voor jullie op het blog te plaatsen.

Ik ben aan de slag gegaan om een leuk klein simpel kado-doosje te maken, waarin je leuk een klein kadootje kunt doen om weg te geven.

We beginnen met 2 stukken cardstock van 21 x 21cm. Deze 2 stukken cardstock rillen op 3,0 - 6,0 - 15,0 en 18,0 cm.
Als het gesneden en gerild is, moeten er een aantal deeltjes worden weggeknipt of weggesneden. Zie hiervoor de gekleurde delen op onderstaande foto.




Als alles gedaan is zoals op de foto, mogen de rillijnen gevouwd worden en goed scherp gemaakt worden met een vouwbeen.
De 4 kleinste stukjes worden plakstrookjes en die mag je gaan vastplakken aan de 1e lange zijkant (vanaf de bodem van het doosje) naast het plakstrookje.
De buitenste 4 stroken blijven dan over en deze voorzien we van lijm en vouwen we naar binnen, ter versteviging van het doosje.




Voor het afwerken van het doosje hebben we 8 strookjes designpapier nodig, van 8,5 x 2,5cm voor zowel de buitenkant als de binnenkant. Voor op de bodem hebben we een stukje designpapier van 8,5 x 8,5 cm.
Het doosje is nu klaar.



Nu gaan we verder met de omslag voor het doosje.
Hiervoor hebben we 2 stukken cardstock van 9,3 x 15,9 cm nodig en beide stukken moeten gerild worden aan de lange zijde op 3,3 -  12,6 en 15,9 cm.



Bij 1 van deze delen moet er op het vierkante middengedeelte een stuk uitgesneden worden. Bij alle 4 de kanten moet er op 1,5 cm vanaf de zijkanten hulplijntjes gezet worden en daarna kan dit vierkant er uitgesneden worden.
Dit gedeelte wordt het kijkgat, zodat je van buitenaf kunt zien wat voor verrassing er in het doosje zit.


Op dit kijkvenster maken we een schudgedeelte. Hiervoor hebben we een stuk cardstock nodig van 9,3 x 9,3cm. Ook uit dit stuk cardstock moet een kijkgat uitgesneden worden, op ook 1,5 cm vanaf alle zijden. 

Voordat we hier het mica op gaan plakken, gaan we eerst het stukje designpapier dat op de bovenkant van de omslag komt aftekenen.
Leg een stuk designpapier van 8,8 x 8,8cm met de goede kant naar boven op het kijkvenster. Draai de omslag om en teken het vierkant uit op de achterkant van het designpapier, snijd dit uit en plak het op het cardstock. Aan de achterkant van dit stuk cardstock plakken we een stuk mica van 8,5 x 8,5 cm en daar bovenop foamtape.



Ook op de omslag moet er aan de binnenkant een stuk mica van 8.5 x 8.5 cm geplakt worden.
Het schudmateriaal op het doorkijkgedeelte (aan de buitenkant) van de omslag leggen en dan het stuk cardstock van 9.3 x 9,3 cm er bovenop en je schudgedeelte is klaar.

 
De 2 stukken cardstock kunnen nu aan elkaar geplakt worden, zodat er een omslag ontstaat.

Om de omslag te bekleden hebben we 2 strookjes designpapier nodig van 2,8 x 8,8cm voor aan de zijkanten.
Het kadodoosje is nu verder klaar en kan nog verder naar wens gepimpt en gevuld worden. Voor het pimpen heb ik een snijmal en een stempel uit de nieuwe baby-release van Carlijn Design gebruikt.







Ik hoop dat ik jullie met dit simpele kadodoosje wat heb kunnen inspireren.

Hobbygroetjes Gerlinde

De gebruikte producten zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl 
 

2 opmerkingen:

Betha Horsmeier-Bouter zei

Super leuk! Groetjes Betha

Unknown zei

When I see someone's blog, I really like it.

PG Slot online